Hogyan állítsam vissza a Windows-t hogy az töltsön be?
Figyelt kérdés
Van a gépemen egy XP, Win7 és tegnap tettem fel egy Linuxot. Amikor betölt, akkor a Linux menüje jön be, ott a Linuxot és a Windows recovery-t tudom kiválasztani, ha az utóbbira megyek, csak a Win7 jön be közvetlenül, pedig amikor csak két Windows volt, akkor tudtam választani a két Windows között. Hogyan oldható meg hogy menjen a Win XP, a Win7 és a Linux egy menüben kiválasztható módon?2017. dec. 25. 09:50
1/11 anonim válasza:
A Windows telepítőlemez cmd-jében bootrec /fixmbr asszem. Te olyan rendszergazda lehetsz, akin a neuraszténia jelei mutatkoznak szerintem.
2/11 A kérdező kommentje:
Hát ami azt illeti eléggé meg vagyok bomolva néha. De nem teljesen ez a kérdés. :D
2017. dec. 25. 10:26
3/11 anonim válasza:
Akkor viszont a Linux-ot nem fogja tudni indítani.
4/11 anonim válasza:
BCDEDIT-tel meg kell írni a bejegyzéseket és újra ott lesz mindkét Windows rendszer.
6/11 anonim válasza:
Melyik Linux disztród van? Ha van a szoftverkezelőben "grub2costumizer" nevű program, akkor telepítsd fel és indítsd el. Abban be tudod állítani a rendszerválasztót...
7/11 anonim válasza:
...de zserintem a grub(2)-t kellene újratelepíteni.
9/11 Alain Delon válasza:
Ha véletlen openSUSE-ről volna szó, akkor: YAST>Rendszer>Rendszerbetöltő beállítása>Rendszertöltő beállításai - itt meg tudod adni, hogy melyik rendszerrel induljon a gép. Az openSUSE-nak van egy olyan tulajdonsága, hogy amíg ebbe a menübe nem lépsz be, addig nem látja a másik rendszert. De ha már egyszer beléptél, akkor OK minden.
10/11 A kérdező kommentje:
Beléptem, de nem látja továbbra sem. Tehát a korábbi állapot az volt, hogy van egy XP, egy Win7. Aztán felraktam a Linuxot, azóta csak a Linux inditómenüje van, abban meg "Linux", "Linux fail-safe mode", "Windows recovery enviromnent". Ha a legutóbbira megyek, egyből a Win7 jön be, Win7-ben meg ahol kellene hogy beállíthassam hogy a Windows-os inditómenüben ott legyen az XP is, egyszerűen nincs semmi és a várakozási időt is 0-val hozza és semmi más értéket nem tudok beállítani, mert amint leokézom, 0-ra teszi.
2017. dec. 28. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!