Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi alapján kell tápegységet...

Mi alapján kell tápegységet választani, ha össze szeretnék rakni egy számítógépet?

Figyelt kérdés

Számítógép építés előtt állok, de nem tudom mi alapján kell kiválasztani a megfelelő tápegységet.

Amd fx-6350

Gigabyte 1050 ti

8gb ddr3 RAM

1TB sata2 merevlemez

Gigabyte GA-970A-DS3P FX alaplap

Válaszokat előre is köszi. Esetleg ha van valami ötlet, vélemény az eddig leírt alkatrészekkel kapcsolatban, nyugodtan írd le.

2017. dec. 24. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Leginkább tesztek alapján, tomshardware - overclock.net és egyéb fórumokon. [link]

Nagyon elavult foglalatra akarsz építeni, amibe jóformán nem jött egy erősebb ár-értékű processzor sem.

7. generációs intelből g4560 sokkal jobb vétel, illetve 8.-ból 8100 - 8350k jóval erősebbek már. AMD vonalon pedig am4 foglalat és ryzen 3 processzorok közül válogathatsz. Persze ha az alaplapot, procit és ramot IS használtan veszed nagyon jó áron, akkor megérheti nagyjából az FX.

2017. dec. 24. 20:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Meggyőztél a ryzennel. Egyébként kell valami extra vezeték az össze szerepléshez vagy a régi alaplapomé is jók? Mert össze tudom rakni a gépet, viszont még nem csináltam teljesen a nulláról, szóval nem tudom, hogy kábeleket is kéne e venni vagy a régi gépem kábelei is jók.
2017. dec. 25. 06:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Ami kulonallo kabelre szukseg van az csak sata kabel az adattarolokhoz, ezt alaplaphoz adjak minden esetben, de jo a regi is belole.

Ryzenhez am4 lap kell, a320 vagy b350 chipset (ebben barmelyik proci huzhato), es ddr4 ram.

2017. dec. 25. 07:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, utána néztem. Köszi! Még egy kérdés. Asrock A320M alaplap jó választás lenne? Igazából minden más maradt az eddig leírtaknál, csak a processzor és ugye a RAM változik. Tehát videókártyánál maradni szeretnék. Leginkább játékra (PUBG, H1Z1, Rainbow Six) és fotó/videó szerkesztésre használnám a gépet. Esetleg, ha tudnál mondani egy olyan tápot, ami megfelelő lenne az alaplaphoz és árban is jó, annak örülnék. :)
2017. dec. 25. 11:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy összeszerelni össze tudom a gépet, de ez az első alkalom, hogy össze akarom rendelni az alkatrészeket és nem szeretnék "félre választani" :)
2017. dec. 25. 11:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Persze, jók az A320-as lapok szinte csak az overclock lehetőségét veszted b350-hez képest velük.

Tápnak például ez jó minőségű jó áron:

[link]

2017. dec. 25. 11:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Ment a zöld pacsi :)
2017. dec. 25. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!