Hogyan tudnám megfelelően karbantartani a számítógépet?
A számítógépem, belassul és a boot ideje is pár több percbe telek.
A OS-hez frissítéseket tölt le szinte állandóan, vagy legalább is ezt írja és szerintem azért nem minden nap adnak ki hozzá frissítést, vagy nem tudom mit csinál a OS.
Windows 7 Ultimate SP1.
Letöltök egy programot az internetről és telepítem, nem mindig kínálja fel a lehetősséget, hogy kiválasszam a mentés helyét, így szinte össze vissza vannak a dolgok és keresés vagy törlés esetén nem előnyös.
Illetve a vezérlőpultból való törlés után is szoktak maradni fájl maradványok.
iobit uninstaller használok, mennyire hatékony(elvileg a maradék fájlokat is kitörni, hatékony törlést hajt végre).
Érdemes letiltani, hogy OS be tölthessen le frissítéseket, ha igen hol van rá mód?
Gyors működő PC szeretnék.
Tudom, hogy a hardware erőforrás lényeges, de azért volt már gyorsabb a gépem.
Hogyan tudom megnézni, hogy a gépem elbírja-e a 64bites OS, mert jelenleg 32bites van rajta, mert mikor csinálták (maszekba) ezt tették rá, és mikor újra telepítettem a gépet, ugyan ezt tettem rá.
Jobban szeretnék érteni a gépekhez, softwarek (OS is), hardware szinten is, tudom ez így nem valami konkrét, a meglévő tudásomon, -ha mondható annak, remélem- mindenféle képpen szelesebb látókörrel rendelkezni e téren.
Először is leírhatnád, hogy milyen alkatrészekből (proci, memória, alaplap, winchester stb.) áll a géped, ezekből jó eséllyel kiderül, hogy elbírja-e a 64bitet. Másrészt nem tudom, mit csinálsz, de az ultimate otthonra felesleges, bőven elég a professional.
Ami fix: kell egy tiszta telepítés és mellőzni kell a sok felesleges programot. Az ilyen uninstaller, meg optimizer vackokra semmi szükség, ha nem dobálod tele a géped minden szirszarral.
A frissítést is érdemes úgy beállítani, hogy csak értesítsen ha valami újdonság van, de ne töltsön le semmit és ne telepítsen magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!