Mennyire keresettek a webdesignerek?
A testvérem egy webdesigner tanfolyamot akar elvégezni, azonban nem tudjuk, hogy mennyire keresettek, hogy érdemes-e befűzetnie arra a tanfolyamra.
Ti erről mit gondoltok?
Egyéb kérdés, hogy olyan szakmával milyen munkákat bírna elvállalni ?
El kell hogy keserítselek benneteket: webdesignerből Dunát lehet rekeszteni. Pláne olyanból aki "tanfolyamon" szerezte a tudását.
Ha a tesód fiatal, akkor "szélesítse" a tudását: ha inkább vizuális típus, akkor irányozzon meg valamilyen grafikusi képzést (így nem csak weboldalt, de arculatot, nyomtatható anyagot is tervezhet), ha inkább reál típus, akkor meg lehet teljeskörű (grafikával, kliens és szerveroldallal is foglalkozó) "full stack" webfejlesztő. Sajnos ezekből is nagyon nagy a kínálat (és az ügyfelek meg nem hajlandóak megfizetni az igényes munkát), így nem lesz egyszerű utat törni.
Semennyire.
Maga a webdesigner képesítés lópikula habbal, az alapoknak az alapjait mutatja be, csupán egy bevezető ahhoz, amiről szól ez a dolog. Önmagában nem ér semmit.
nekem van ismerősöm aki ügyes és ezzel foglalkozik (habár nem csak WEB, hanem logók és miegymás, de főleg digitálisan)
Hogy mennyi a konkurencia nem tudom, viszont van elég belőlük és a legtöbb (saját tapasztalat), nem éppen szuper designer.
Én is szerkesztgetek és rajzolgatok Corellel meg miegymás, honlapon, flyer-eken, logókon játszottam, volt 1-2 szép megmozdulásom, amit a cégünk használt is, de mint fő tevékenység, szerintem ez kevés lesz a tesónak.
Ha mondjuk programozó és mellette még designer is, az szuper.
Ha igazi művész és tud újakat, új trendet teremteni, az még jobb, de nem egy hálás munka és ahhoz tényleg valami újat kell mutatni.
Nagyon sajnálom, hogy csak most válaszolok.
De nagyon szépen köszönöm a válaszokat és tapasztalatokat! Ment a "hasznos"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!