A mérnök informatikusok, programozók mennyire keresettek a munkaerőpiacon?
Keresettek, de nem a papír számít sőt! Ahogy a legtöbb szaktársam én is még a diploma előtt elkezdtem már a szakmában dolgozni.
Ha van hozzá tehetséged akkor nem neked kell melót keresni, hanem téged fognak keresni. Persze ne azért menj informatikusnak, mert szeretsz számítógépen játszani és mert jól keres!
"és milyen informatikai tudás birtokában kell lennem az egyetem elkezdéséhez?"
Nálunk a napfény városában, ha be tudod kapcsolni a gépet, ismered az egeret és a billentyűzetet, akkor lehet jövőd. Magyarán szólva senkitől nem várják el, hogy tudjunk programozni, azt megtanítják. Még a fordítóprogik használatát is elmondják, de azért nem árt ha tudod magadnak telepíteni az operációs rendszert és ami a legfontosabb: a Google-t tudod használni.
Önmagában a papír az túró. Mögöttes tudás és a gyakorlat, talpraesettség a lényeg.
Én pl. nem fejeztem be az egyetemet, mégis 10 éve a szakmában dolgozok és megvagyok. Eddig egyik munkahelyemen sem a papírt nézték, hanem, hogy értek-e a dolgokhoz. A papírhoz többnyire csak a nagy multicégek ragaszkodnak, de azok sem mindig.
Láttam olyanokat, akik diplomások voltak, de ha egy olyan helyzettel kerültek szembe, amit nem tanultak, akkor lefagytak, mint a windows. Na pont az ilyenek miatt keresik inkább a gyakorlatias embereket. Manapság minden információt könnyű beszerezni, épp ezért gyakorlatban bőven elég, ha tudod, mihez nyúlj. Ha nem ijedsz meg egy váratlan helyzettől, akkor semmi gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!