Miben tanulnak mást a mérnök informatikusok a programtervező informatikusoknál a Debreceni Egyetemen?
Programtervező informatika: Régen és egyben a szakról mindent elmondó valódi neve, csak a bolonya miatt kellett hülyéskedni, + így többen is jelentkeznek és esnek is ki: PROGRAMTERVEZŐ MATEMATIKUS. Nagyon sok matek óra, 1-2évben szinte csak matek+1-2 más tárgy pihentetésképp, de az nem lesz túl sok, programozás papíron, vagy néha mostanság már gépen is, programozni vagy megtanulsz vagy nem, az egyetemnek a matek alapot kell megadnia, hisz az elengedhetetlen a programozáshoz.
Mérnök informatikus: Ugyanez, csak egy lehelletnyivel kevesebb matek, de helyette legalább olyan kemény fizika, ezt leszámítva eleinte sok eltérés nincs, talán csak annyi, hogy valamilyen hardveres tárgyat talán még pluszba benyomnak. Itt igazából szintén az alapokat adják meg. De az ilyen brutál matekra épülő mérnök és természettudományi területeken mind ugyanez van! Kivételek:bio/környezet/vegyész/építész mérnök.
Remélem tudtam segíteni, ez nem negatívum, ezek tények, van egy kis rálátásom, mivel én is ezen a területen vagyok, és a családtagjaim révén a többiről is tudok véleményt alkotni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!