Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok el távolítani...

Hogyan tudok el távolítani egy operációs rendszert? (Linux)

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Vettem egy számító gépet, és 2 darab OP rendszernek (kellene) rajta lennie. Boot sorrendben látom,hogy a 2. egy Ubuntu.(első a windows)

A probléma az,hogy van egy C/D meghajtóm. Feltételezem hogy egyszerűen fel lett rakva a D-re a linux, aztán meg egyszerűen le törölve. (Boot képernyőn nem lehet választani melyik induljon el)

A probléma: El akarom távolítani az egész Linuxot úgy ahogy van,hogy ne legyen benne a BOOT-sorrendben sem.

Illetve az 1 terrás winyóból csak 930GB-m van.

Szóval egy része akkor vagy nem csatlakozik sehova vagy egyszerűen nem látom a linux fájl rendszert.

Szóval kellene egy olyan program amivel az egész Linuxot professzionálisan el tudom távolítani, a merevlemez teljes formázása nélkül.(van már rajta 290gb adatom).

O&O defrag nevű progival látom,hogy a D-n van valami, mivel azt szürkével jelöli,hogy mozdíthatatlan fájlok. De ezt ugye én nem látom grafikus felületen (Pl sajátgép) feltételezem az eltérő fájl rendszer miatt.

Szóval remélem valaki tud segíteni,hogy minden el tűnjön a merevlemezemről a saját dokumentumaimon, windowsomon kívül.

2017. okt. 20. 10:44
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Illetve legelőször szerintem össze kellene valahogy raknom hogy ki jöjjön az 1 terra.

Mert most csak 930GB a C+D összege. De windows alól meg nem látom,hogy hol lehet a többi (Ki partícionált hely)

2017. okt. 20. 11:11
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért kisebb a merevelemz kapacitása a névlegesnél?

Röviden megfogalmazva azért,mert a gyártók nem 1024-et, hanem 1000-et használnak átváltásnál.

2017. okt. 20. 11:21
 3/20 A kérdező kommentje:
Értelek. Ettől függetlenül el szeretném távolítani a Linuxot teljesen,hogy semmi fájlja ne maradjon a gépemen.
2017. okt. 20. 11:29
 4/20 anonim ***** válasza:
C meghajtón mennyi szabad hely van?
2017. okt. 20. 11:36
 5/20 A kérdező kommentje:

200 ból 147.

Akár mit is mondasz kedves első, minimum 30GB hiányzik.Feltételezem azon van a Linux,aminek a fájl rendszerét nem látom.

[link]

Nem tudom töredezettség mentesíteni sem rendesen a C-t mivel vannak olyan filek amik nem mozdíthatóak, és nem tudom mitől,de sza.rrá töredezik a rendszer.

2017. okt. 20. 11:43
 6/20 Robivosi ***** válasza:
100%

Vezérlőpult->Felügyeleti eszközök->Számítógép-kezelés->Lemezkezelés. Jobb klikk az "ismeretlen kötet" formázás.

Utána kell valamilyen partícionáló progi, amivel lehet egyesíteni. (pl: Aomei vagy Easeus).

Ez után start menü->futtatásba msconfig, majd a Rendszerindítás fülön töröld a Linux-ot.

2017. okt. 20. 11:45
 7/20 A kérdező kommentje:

[link]

Nem találok olyat,hogy ismeretlen kötet formázása. Illetve az indításban is csak a Windows van benne,nincs benne a Linux.

A partíció kezelő programot mindjárt le töltöm.

2017. okt. 20. 11:53
 8/20 anonim ***** válasza:
Ha valóban a D-n van a linux akkor legegyszerűbb a C-re vagy bármilyen adattárolóra lementeni a fontos fájlokat utána újraformázni a D-t és visszamásolni a mentett adatokat.
2017. okt. 20. 11:56
 9/20 A kérdező kommentje:

[link]

Ez most már kezd nekem innentől magas lenni.

Miért van ennyi partíció?

Illetve mi van akkor ha a Linux telepítésekor nem lett előre létrehozott partíció meg csinálva,hanem egyszerűen a Linux telepítésekor a kis csúszkával lett meghatározva a partíció és a Linux választotta le.

Az előbb láttam a C-n egy olyan mappát hogy $getcurent amikor raktam fel a partícionáló programot. De saját gépből nem látom.

2017. okt. 20. 12:03
 10/20 Robivosi ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi adatot kellene mentened, de ez így almás... Mentsd ki külső vinyóra, vagy pendrive-ra a dolgaidat, aztán csinálj egy tiszta telepítést! Ez alatt a vinyó újra konfigurálását értem.
2017. okt. 20. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!