A Linux Elementary mennyire felhasználó barát?
Sziasztok.
A Linux Elementary nyerte el a tetszésemet.
Arra lennék kíváncsi,hogy mennyire bonyolult erre a rendszerre feltelepíteni programokat? Pl word,acces,excel stb.
Ezen kívül tudnátok mondani esetleg még felhasználó barát linuxokat?
Próba Wine-al.Ha megy,akkor megy ha,nem akkor nem,vagy korlátozva.Ezek MS Windows-os programok.Ezt el kell fogadni.
Hogy mi a felhasználóbarát,az egy hitvita linux-szos berkekben is.Szerintem az Ubuntu (Debian) származékok,pl:Linux Mint,Xubuntu,Elementary,stb...
Itt tudsz rangsorolni és válogatni:
Van egy mondás:
"A Linux felhasználóbarát csak megválogatja a barátait" ;)
"A Linux Elementary nyerte el a tetszésemet."
Azt elementary OS-nek hívják.
Az az elterjedt Ubuntu disztribúción alapszik, és a fejlesztés fő irányvonalának a felhasználói élményt tűzte ki célul:
éppen ezért egyedi ablakkezelőt kapott.
Ez persze dicső, valakinek tetszik is:
de ez még nem biztosíték a megbízhatóságra. Én inkább javasolnám valamelyik elterjedtebb disztribúciót - Linux Mint, Ubuntu/xUbuntu/kUbuntu,... - hardverileg jobban támogatott, könnyebben kapsz segítséget.
"Arra lennék kíváncsi,hogy mennyire bonyolult erre a rendszerre feltelepíteni programokat? Pl word,acces,excel stb. "
A linux nem Windows, tehát nem Windowsos programokat akarj rárakni.
A Microsoft Office helyett ott a LibreOffice - ez telepíthető a csomagkezelőből (Linux-szal most ismerkedőknek: ez kb. olyan mint a Play Áruház az Androidon, az App Store az Apple iOS-en - csak itt ingyenes alkalmazások vannak):
"Az Ubuntu és minden, ami ráépül egy összegányolt bughalmaz."
Nem.
"Dehogynem ez. Használtam már ezeket és normális, azaz nem Ubuntu alapú disztrókat. Ég és föld a különbség. Akkoris, ha 0 % leszek."
Annyira bughalmaz, hogy egy csomo TOP100-as szuperszamitogepen is ubuntu fut. (A mi intezetunk 20000 magos clusteren is ubuntu ketyeg. Teljesen jol.) A fikazok menjenek forgassan gentoo-t, es editaljanak mindent config file-t vi-al. 90-es evek rulez.
@Tom Benko: "Én Archot konfigurálok így. Sokkal kényelmesebb."
Hát, kinek ez, kinek az... öregapám pl. sose szokta meg a távkapcsolós tévét. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!