Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Linux Elementary mennyire...

A Linux Elementary mennyire felhasználó barát?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A Linux Elementary nyerte el a tetszésemet.

Arra lennék kíváncsi,hogy mennyire bonyolult erre a rendszerre feltelepíteni programokat? Pl word,acces,excel stb.

Ezen kívül tudnátok mondani esetleg még felhasználó barát linuxokat?

2017. okt. 14. 17:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Próba Wine-al.Ha megy,akkor megy ha,nem akkor nem,vagy korlátozva.Ezek MS Windows-os programok.Ezt el kell fogadni.

Hogy mi a felhasználóbarát,az egy hitvita linux-szos berkekben is.Szerintem az Ubuntu (Debian) származékok,pl:Linux Mint,Xubuntu,Elementary,stb...

Itt tudsz rangsorolni és válogatni:

[link]

2017. okt. 15. 09:27
 2/14 Tom Benko ***** válasza:
Inkább LibreOffice. A felhasználóbarátság erőteljesen ködös fogalom. Nekem az Arch a felhasználóbarát. Van, akinél a gépszíjat letépné, mert nincs hozzá PBS konfigurátor.
2017. okt. 15. 21:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Azt javaslom, hogy messze kerüld el. Egy bughalmaz és nagyon fogja a gépet. Sok-sok szívás után felüdülés volt egy Linux Mintet feltenni. Ennél is biztos van jobb, nekem viszont ez megfelel.
2017. okt. 15. 21:38
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Van egy mondás:

"A Linux felhasználóbarát csak megválogatja a barátait" ;)

"A Linux Elementary nyerte el a tetszésemet."

Azt elementary OS-nek hívják.

Az az elterjedt Ubuntu disztribúción alapszik, és a fejlesztés fő irányvonalának a felhasználói élményt tűzte ki célul:

[link]

éppen ezért egyedi ablakkezelőt kapott.

Ez persze dicső, valakinek tetszik is:

[link]

de ez még nem biztosíték a megbízhatóságra. Én inkább javasolnám valamelyik elterjedtebb disztribúciót - Linux Mint, Ubuntu/xUbuntu/kUbuntu,... - hardverileg jobban támogatott, könnyebben kapsz segítséget.

"Arra lennék kíváncsi,hogy mennyire bonyolult erre a rendszerre feltelepíteni programokat? Pl word,acces,excel stb. "

A linux nem Windows, tehát nem Windowsos programokat akarj rárakni.

A Microsoft Office helyett ott a LibreOffice - ez telepíthető a csomagkezelőből (Linux-szal most ismerkedőknek: ez kb. olyan mint a Play Áruház az Androidon, az App Store az Apple iOS-en - csak itt ingyenes alkalmazások vannak):

[link]

2017. okt. 15. 22:36
 5/14 anonim ***** válasza:
8%
Az Ubuntu és minden, ami ráépül egy összegányolt bughalmaz.
2017. okt. 16. 07:30
 6/14 anonim ***** válasza:

"Az Ubuntu és minden, ami ráépül egy összegányolt bughalmaz."

Nem.

2017. okt. 16. 12:00
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Dehogynem ez. Használtam már ezeket és normális, azaz nem Ubuntu alapú disztrókat. Ég és föld a különbség. Akkoris, ha 0 % leszek.
2017. okt. 16. 17:49
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"Dehogynem ez. Használtam már ezeket és normális, azaz nem Ubuntu alapú disztrókat. Ég és föld a különbség. Akkoris, ha 0 % leszek."

Annyira bughalmaz, hogy egy csomo TOP100-as szuperszamitogepen is ubuntu fut. (A mi intezetunk 20000 magos clusteren is ubuntu ketyeg. Teljesen jol.) A fikazok menjenek forgassan gentoo-t, es editaljanak mindent config file-t vi-al. 90-es evek rulez.

2017. okt. 16. 18:05
 9/14 Tom Benko ***** válasza:
@skfskldjfskdfj;skldj: Én Archot konfigurálok így. Sokkal kényelmesebb.
2017. okt. 17. 08:47
 10/14 anonim ***** válasza:

@Tom Benko: "Én Archot konfigurálok így. Sokkal kényelmesebb."

Hát, kinek ez, kinek az... öregapám pl. sose szokta meg a távkapcsolós tévét. :D

2017. okt. 17. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!