Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes elmenni valamilyen IT...

Érdemes elmenni valamilyen IT képzésre manapság?

Figyelt kérdés

IT suliba jártam, de már rég volt, sokmindenre nem emlékszem. Viszont hallottam hogy szakemberhiány van Magyarországon.

Ha elmegyek egy OKJ-s valamilyen képzésre, mekkora eséllyel találok munkát?

31/f

2017. okt. 6. 23:29
 1/7 anonim válasza:
Igazából itt nem azon van a hangsúly hogy találsz-e. Mert biztos fogsz. Hanem inkább! Számít van-e gyakorlatod? Milyen ágazat IT-n belül? Mennyire vagy gyakorlott? Ezek a mérvadóak.
2017. okt. 6. 23:37
 2/7 anonim ***** válasza:

De azon belül sem mindegy hogy milyen szakképesítés.

Ez a szakemberhiány meg nagyon fel van fújva, mindenből szinte hiány van ami nem eléggé telített.

Az informatikán belül pedig inkább a jó programozókból van hiány, ahhoz meg elszántság kell, kitartás és önképzés, ezek mellett fejlődni kell és kegyetlen nehéz.

Szóval nem az OKJ-s emberekből van hiány hanem aki képes újat mutatni, és többet tud mint a többi.(azaz nem egy X+1. rendszergazda)

2017. okt. 6. 23:45
 3/7 anonim ***** válasza:

"IT suliba jártam"

Mármint milyenbe?

"Viszont hallottam hogy szakemberhiány van Magyarországon."

Ezt a média által felfújt dolgot ne vedd készpénznek.

Némileg van igény szakemberre, de nem olyan kvalitású és nem olyan mértékben mint azt a szenzációhajhász cikkek állítják.

"Ha elmegyek egy OKJ-s valamilyen képzésre, mekkora eséllyel találok munkát?"

Önmagában az OKJ képzés csak arra jó, hogy egy-egy szakma alapjaira ráláss. Informatikában - akár üzemeltetés (~rendszergazda) akár fejlesztés (~programozó) irányvonalát választod - igen lényeges, hogy önmagadtól gyakorolj, olvass utána - pláne mivel ezen képzések lassabban követik a szakma fejlődését.

2017. okt. 6. 23:56
 4/7 A kérdező kommentje:

"Mármint milyenbe"

Ahol az alapokat megtanultam sokmindent illetően, de ennél többet sajnos nem.

De van rálátásom a dolgokra. Viszont soha nem dolgoztam a szakmában.

Mit gondoltok azokról a képzésekről amiknek elég borsos a tandíjuk (kevesebb mint 1 éves képzés)? Ilyen több százezres. Ha én is odateszem magam, elég jól kiokítanak?

2017. okt. 7. 00:10
 5/7 A kérdező kommentje:

Pl

[link]

De van sok másik.

2017. okt. 7. 00:12
 6/7 anonim ***** válasza:

De mondok egy irányvonalat, amin érdemes elindulni: tegyük fel, rendszergazda vagy (szimpla OKJ-s minősítéssel meg némi autodidakta tanulással). Vannak cégspecifikus rendszermérnöki képzések, amelyekkel egy-egy adott vállalat termékeit ismerheted meg behatóbban.

Ilyeneket szervez a Microsoft (Windows server, és a köré épített rendszerek), a Cisco (switchek, routerek), a VMWare (virtualizáció), a RedHat (Redhat Enterprise Linux), stb... aminek végén vizsgát teszel és tanúsítványt kapsz.

Egy Microsoftos képzéssel jobban elhelyezkedhetsz nagyobb vállalatoknál (ahol jobban kihasználják az Active Directory előnyeit). Egy VMWare-es képzés jól jön egy hostinggal foglalkozó cégnél. Egy Cisco minősítés jóljön egy telekommunikációs vállalatnál, stb...

2017. okt. 7. 00:22
 7/7 anonim ***** válasza:
#5: ezek a "gyorstalpalók" abból a szempontból jók, hogy modern tudást adnak. De a "22000 hiányzó programozó" (LOL!) hype-ot akarják meglovagolni, és az idő rövidsége miatt nem nyújtanak teljeskörű tudást. Ráadásul elhitetik veled, hogy a képzés végén ott fognak tolongani a cégek a lábad körül - ami nem feltétlen fedi a valóságot.
2017. okt. 7. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!