Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a bitcoinbányászat?

Mi a bitcoinbányászat?

Figyelt kérdés

Valaki elmagyarázná érthetően, hogyan bányászhatnék bitcoint?

A bányászat ingyenes?

Milyen program kell hozzá?

Mennyit lehet vele keresni?

2017. szept. 15. 22:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Hardvert venni, online?

Már fél éve 2 amd kártyával bányászok: ETH,ETC,ZEC,DASH coinokat!Bitcointot nem érdemes bányászni!Nem éri meg!Ha ez csalás,akkor ki vagy hogyan kaptam meg az 1200$-t a számlámra?Jobb gyárban szpni mi?Eddig minden hónapban +-ba jöttem ki!

2017. szept. 16. 14:43
 12/29 anonim ***** válasza:

Igen, csalás a bitcoin, de csak annyira, mint a többi pénz. A pénzt eredetileg az árucserére találták ki. Felírták egy papírra ha valaki odaadott egy kecskét, ahelyett, hogy árut adtak volna. És aztán a papírra felírt összeget később akár apránként is le lehetett vásárolni, mindig újraírtak, mennyi van még. Ennek a modernebb változata a bankszámla, de aztán később jött.

Eddig oké, de jelenleg sokkal több ilyen papír van, aminek az összege fel van írva pénzekre vagy ép nyilván van tartva elektronikusan bankszámlán, mint amennyi tényleges árú van mögötte.

Ez a bitcoinal is így van, mögött sincs annyi árú amennyi bitcoin van forgalomban. Illetve rosszul mondom, annyi áru nincs amennyi pénzt van összesen forgalomban, bitcoinnal se de anélkül se.

A bitcoin bányászatot pedig úgy képzeld el, mintha pénzt gyártanál s eladnád az államnak. Nem lenne ingyenes mert meg kéne venned a nyomdagépet, a papirt a tintát s volna áramfogasztása. Mivel a bitcoin nem papir alapu hanem virtuális, ott csak a gépet (számítógépe) és a villanyt kell megvenned/kifizetned, papir és tintaköltség nincsen. Hasonló az egész, mintha email lehetőséget hoznál létre, s az emailben azt lehetne tárolni kinek mennyi pénze van. Hogy mennyit lehet vele keresni az nehét kérdés, mert a bitcoin ára az elmult másfél évben huszszorosára emelkedett. Vagyis aki 1 éve kiszámolta mennyit keresett vele az - ha nem költött el amit kibányászott, csak tárolta, - az tizszer annyit keresett, mint amennyit hitt hogy fog keresni. Ugyanakkor nem tudni, hogy a jövőben mennyit fog érni, lehet egy év mulva huszad annyit s akkor te meg huszad annyit keresel majd mint amit mi itt mondunk neked. De itt is érvényes, minnél drágább eszközzel bányászod annál több lesz a befektetett pénzre eső bitcoin nyereség.

2017. szept. 16. 21:56
 13/29 anonim ***** válasza:
*húszszor annyit
2017. szept. 16. 21:58
 14/29 anonim ***** válasza:

"Igen, csalás a bitcoin, de csak annyira, mint a többi pénz"

- Azért durva ezt pénzhez hasonlítani, azt is leírom lejjebb, hogy miért...

"Ez a bitcoinal is így van, mögött sincs annyi árú amennyi bitcoin van forgalomban"

- Hát ezért ne hasonlítsd pénzhez. Az országok pénzei mögött mindig van némi aranyfedezet míg a bitcoin mögött nehogy arany nincs, de még csak áru sem! Semmi és senki nem garantálja hogy a méregdrága cuccoddal bányászott bitcoinod fél év múlva ér-e valamit.

" nem tudni, hogy a jövőben mennyit fog érni, lehet egy év mulva huszad annyit"

- Épp ezért ne hasonlítsuk a pénzhez. Amíg egy ország be nem dől, addig nem fordulhat elő hogy a pénze egyik napról a másikra elértéktelenedik, ami a bitcoinra nem igaz. Senki nem tudja, mikor és miért megy le vagy fel az ára és ezek mikor következnek be. Olyan ez, mint a tőzsde. Ha egy pénznemet a tőzsdéhez kell hasonlítani - márpedig igen, mert nagyarányú árfolyamingadozás van rendszeresen ami egy valutánál nem mondható el. Az elmúlt 15 órában 10%-ot esett az árfolyam! 24 óra alatt 10% mínusz!!! Szeptember 13-án 4000 USD volt, 2 nap múlva már csak 3000. 2 nap alatt 15%-os esés!!!

Ilyen brutális ingadozások mellett én biztos hogy nem fogok milliós géppel bányászni, persze ez csak az én véleményem.

Na ezért más pénz a bitcoin és társai mint egy "normális" valuta. Nekem ez túl bizonytalan...

2017. szept. 17. 10:36
 15/29 anonim ***** válasza:

"Szeptember 13-án 4000 USD volt, 2 nap múlva már csak 3000. 2 nap alatt 15%-os esés!!! "

bocs, elírtam. 2 nap alatt 25%-os esés!!

2017. szept. 17. 10:38
 16/29 anonim ***** válasza:

"- Épp ezért ne hasonlítsuk a pénzhez. Amíg egy ország be nem dől, addig nem fordulhat elő hogy a pénze egyik napról a másikra elértéktelenedik, ami a bitcoinra nem igaz. "

Na ez a legnagyobb tévedés. A bitcoin is csak akkor lesz az egyik napról a másikra értéktelen amíg be nem dől. Ami nincs bedűlve az többé kevésbé tartja az értékét, akár ország akár bitcoin. Ép a bedőlés jelenti azt hogy elveszti az értékét, és ez igaz országra is meg bitcoinra is egyformán. Nézd Magyarország példáját: nem bedőlt hanem csak erősen ingadozott és a forint jóval kevesebbet ért a Svájci frankhoz képest mint addig. Kb ez történik a bitcoinnal is, ahogy leírtad, hol kevesebbet ér a többi valutához képest, hol többet. Ugyanúgy mint a többi pénz. Az meg hogy nincs mögötte aranyfedezet... Ép ez a baj magával a pénzel is hogy nincs mögötte annyi fedezet, amennyi pénz van. Csakhogy pont Észak-Korea kapcsán jött elő ez a probléma: nézzük meg mi történik azzal a pénzzel ami mögött van aranyfedezet, de Észak-Korea hidrogénbombát robbant a bank fölött ami az aranyfedezetet tárolja? Szó szerint elpárolog az aranyfedezet és nem lesz többé, s annak a pénznek aminek a működéséhez szükséges az értéke 1%-a mögött levő aranyfedezett nem lesz többé értéke.

De a bitcoinnak még a hidrogénbomba se árthat. Szóval el kell gondolkozni azon, hogy a fedezettől függő pénz tényleg jobb e mint a kriptovaluta.

2017. szept. 17. 12:45
 17/29 anonim ***** válasza:

az elején elírtam:

amig be nem dől=amikor bedől

2017. szept. 17. 12:47
 18/29 anonim ***** válasza:

"Semmi és senki nem garantálja hogy a méregdrága cuccoddal bányászott bitcoinod fél év múlva ér-e valamit. "

Ahogy azt se garantálja senki, hogy a pénznek lesz fél év múlva értéke. Hogy a pénz mögött az a minimális arany és árú fedezet ami most van megmarad e. Láttunk már sok ilyent amikor valami miatt elveszett a pénz értéke, és történik ilyen napjainkban is egyes országokban. Szóval ez a garancia csak egy elvi garancia ami vagy van vagy nincs.

2017. szept. 17. 12:56
 19/29 anonim ***** válasza:
És mielőtt elhinné valaki Fehérfiunak azt hogy a pénznek garantált értéke van, ép a dédnagymamám járt úgy hogy 4 évig dolgozott bentlakásosként a bérét végig félretette s az egész úgy ahogy volt elvesztette az értékét nullára. És messze nem ő volt az egyetlen, úgyhogy ennyit arról hogy a pénz garantált, hogy az értéke garantált, hogy a mögötte levő fedezet garantált, stb.
2017. szept. 17. 13:13
 20/29 anonim ***** válasza:

52%-os barátom, te egy kicsit félreértelmeztél valamit.

A pénznél az értéktelenedést egy ország bedőlésével hoztam párhuzamba, ez azért nem igaz a bitcoinra mert az anélkül dől be hogy bármelyik ország bedőlne, én így értettem. Tehát egy valuta elértéktelenedésének vannak előjelei, míg a bitcoin minden előjel nélkül bármikor bedőlhet mert hogy nem lesz örökéletű az biztos.

" mielőtt elhinné valaki Fehérfiunak azt hogy a pénznek garantált értéke van"

Na és én ezt hol írtam le???? Arra próbáltam rávilágítani hogy a pénz jelenleg értékállóbb, mint a bitcoin. A vezető valutáknál ilyen nem fordul elő mint a bitcoinnál, hogy 2 nap alatt 25%-ot zuhan az értéke.

Én is tudom hogy sok országnak romlik erősen a pénze - akár Magyarország, pláne a hiperinfláció ami volt és lesz is - de semmikor nem állítottam hogy a pénz az tuti, csak jelenleg tutibb, mint a bitcoin, mert a bitcoinról még senki sem tud sokat csak úgy gondolja hogy ért hozzá. Ebbe fektetnek mert úgy gondolják, jól járnak vele de senki nem tudja mi lesz a vége. Minden valutának van kibocsájtó országa aki némileg "irányítja" az adott valuta értékét különböző spekulációkkal. A bitcoinnak nincs "gazdaországa" senki nem felügyeli és az értéke is megy amerre épp gondolja. Épp, mint a tőzsde. Mindenki eldönti mennyire bízik benne, de érdemesebb egy választ elolvasni és értelmezni mielőtt valaki olyant állít, amit le sem írtam...

2017. szept. 17. 14:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!