Hosszútávú adattárolás hogyan, vagy min?
Szeretnék archiválni adatokat, inkább csak képeket, 50-100GB-ot kb.
Hogyan lehetne ezeket nagy biztonsággal megőrizni?
Van egy 60GB-os pendriveom, azon már van kb 2GB kép, ez csak kis része lenne, nem ez a lényeg.
Pendriveon sokáig megmarad az adat? Vagy hova kéne elzárni, hogy behatás ne érje.
Archiváló dvd-ről hallottam, de az is "csak" 10 évet ígér, meg nemszeretem az optikai lemezeket.
Olvastam olyat is, hogy külső winyóra, de 1TB-nyi merevlemez az meg kicsit sok, ha meg használom is, akkor több a kockázat arra, hogy tönkremegy.
Felhőszolgáltató lenn nagyonjó, viszont azért meg havonta fizetni kéne, abból vagy ingyenes legyen, vagy egyszer kelljen csak megvenni.
Ti miket használtok, mit ajánlanátok?
Sok merevlemez anyunál, a kutyám sógoránál...ilyenek?
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Igen, nas-nak örülnék, de azért nekem az drága.
Olcsóbb megoldás érdekelne.
Penrive-nak, vagy merevlemeznek nagyobb a meghibásodási aránya átlagban?
Szia, én Onedrive-ra szinkronizálok.
Proxyval lehetett regelni 100 gigát ingyen ez már vagy 2 éve csinálom.
Amit telóval fényképezek azt is automatába rakja aonedrivera, és let is tölti a gépre a mappájába.
szóval így egyből a telóval együtt 3 helyen van meg, kizárt az adatvesztés.
Több jó megoldáa van a válaszok között.
Tapasztalatból egy jótanács:
Ami MEMÓRIA alapú tároló - az nem való archiválásra. Se pendrive, se memóriakártya, se SSD. Ha ezek meghibásodnak, akkor annyi.
HDD-nél javaslom rendszeresen ellenőrizni az archiválásra használt lemez állapotát a HDSentinel programmal. Ha nem 100 %-os, akkor archiválásra ne használd.
Sérült HDD-ről még lehet adatot visszanyerni.
Én NAS-t használok, és a teljesen ingyenes FreeFileSync programmal néhány perc alatt aktualizálni tudom.
CD-t, DVD-t pár évente érdemes átírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!