Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik jobb adattárolásra?...

Melyik jobb adattárolásra? Pendrive vagy külső merevlemez? Előny, hátrány?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni a kettő közül 1-et, de nem tudom melyikkel járnék jobban. Igazából csak adattárolásra kellene, nem használnám minden nap, csak nagyritkán.

2015. júl. 18. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Adattárolásra mindig a redundáns megoldások a megfelelőek. Ha veszel 1 pendrive-ot meg 1 hdd-t is, az már pont kettő, és tökéletes.
2015. júl. 18. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Pendrive előnye annyi, hogy kevésbé érzékeny a fizikai behatásokra, nem lesz semmi baja egy eséstől, viszont relative kissebb ár/tárkapacítás.

HDD ellenben nem szereti ha dobálva van, de sokkal jobb ár/tárkapacítás arányú.

Magyarul ha csak tárolni akarsz, nem cipelni sokat, akkor egy külső HDD inkább.

2015. júl. 18. 19:02
 3/7 anonim ***** válasza:
A pendrive kicsi méretű és olcsó. A külső merevlemez drágább, gyorsabb és tartósabb. Attól függ, hogy mire kell. Egyik gépről a másikra vinni adatokat, vagy csak hogy az önéletrajzod mindig nálad legyen, akkor pendrive. Ha nem férsz a gépeden és kipakolnál dolgokat akkor inkább HDD.
2015. júl. 18. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Pendrive előnyét már leírták előttem, én olyan hátrányát írnék, hogy hajlamosak időnként egyes cellák megsérülni és akkor a rá másolt tömörített fájlokat (.docx, .zip, .rar, .jpg stb) nem fogod tudni kicsomagolni és ez irtózatosan bosszantó lehet ha pl. fontos munkát mentettél rá Word-ben, meg kellene nyitni és nem tudod megnyitni...

Nem udom, hogy mostanában is hajlamosak -e a cellák megsérülni, vagy hogy miként hívják a pendrive ezen károsodását, de rendkívül bosszantó.

2015. júl. 18. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem mára jobban megéri a pendrive, kb ugyan olyan az ára mint egy külső merevlemeznek!
2022. jan. 15. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Fontos adatokat és backup-ot nem bíznék pendrive-re.
2022. jan. 19. 07:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Fontos adatokat semmilyen külső eszközre nem kellene tenni
2022. jan. 23. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!