Pontosan mi a feladata a programozónak és mennyit keres?
programozzon. nagyon szerteágazó az a szakma is.
van, akinek új programot kell irnia; van, akinek mások által megirt programokat kell kijavitgatni. és ehhez nemcsak programozni kell tudni, hanem az adott programnyelvet is ismerni kell. kereset pedig... 300-400 bruttótól felfele a határ a csillagos ég, persze azt nem pályakezdőként fogod megkeresni.
És ami még sokkal fontosabb: perfekt angol tudás.
Anélkül be sem hívnak interjúra sok helyen.
Minden amit leírtak igaz. Lehet okj-n programozó szakmát szerezni, de ezzel kb kitörölheted a feneked, nemsokat ér. Egyetemi diploma kell ahhoz, hogy az említett 300-400ezret megkeresd. De azért a 300-400ezer az nem a kezdőfizetés, odáig igencsak el kell jutni. Mellesleg az egyetem meg baromi nehéz, túlképp csak matekot tanítanak (legalábbis az első évben), majd különböző módszerekkel rávesznek a programozásos gondolkodásra, aztán programnyelveket meg főleg magadnak kell tanulni...
Ha van kérdésed még továbbtanulással kapcsolatban, akkor kérdezz, mert van tapasztalatom :)
Ne nagyon... ami egy programozónak kell:
- ANGOL NYELV
- ötlet! kreativitás...
- matek, logika, kevés fizika...
- fegyelem
- szorgalom (időnként 24 óra folyamatos munka).
Ezek MIND nagyon fontosak! És csak utána jön a többi, szokásos dolog...
Amúgy én még nem találkoztam programozóval, aki ne szerette volna a munkáját. Ha valami miatt nem szívesen megy be dolgozni, az soha nem a munkája miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!