Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem érzékeli az asztali...

Miért nem érzékeli az asztali PC a WiFi Repeater-t?

Figyelt kérdés
Van egy asztali pc-m melyen van vezetékes internet...WiFi ruterrel müködik... De szeretném erösíteni a WiFi jelet egy WiFi repeater segítségével... Beszúrom a repeater-t a konnektorba ahogy kell de nem érzékeli az asztali PC... Minden más igen, gondolok itt notebook, mobil, táblagép csak a PC nem... Hogy tudnám mégis összehozni?
2016. dec. 31. 08:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
32%
Ugye az megvan, hogy az asztali pc-k alapból nem látják a Wifi-t. A Wifi a levegőben terjed, az asztali pc-be pedig zsinóron megy a net.
2016. dec. 31. 08:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen az meg van... De sajnos összekötve sem érzékeli... Ugyan is összekötöttem a ruterrel és akkor sem érzékelte... Egyenesen a pc -be nem tudom mert nincs hova...
2016. dec. 31. 09:14
 3/13 anonim ***** válasza:

De miért akarod, hogy lássa a pc?!

Fussunk neki még egyszer! :)

A pc-ben NINCS Wifi vevő (hacsak külön nem teszel bele). Ergo az nem látja a Wifit. Ezért van az, hogy a wifi ruteredből egy kanóc megy a gépbe.

A repeatert nem fogja látni az asztali pc. Ahogy mondtam, nincs wifi vevő a gépben, tehát nem tud mit kezdeni a levegőben terjedő jelekkel.

Ha a többi mobil eszközöd látja rendesen, akkor minden rendben van.

2016. dec. 31. 09:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Aha így gondoltad, köszönöm a felvilágosításért... Így már értem. Csak akkor meg azt nem tudom hogyan tudnám erösíteni a WiFi jelet, mert hiába fogja a mobil vagy a notebook ha azt írja ki, hogy a repeater-nek nincs csatlakozva a WiFi-hez...
2016. dec. 31. 09:44
 5/13 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva, ilyen kütyüt még nem használtam, de igen egyszerű a tesztelése. Próbáld ki, hogy a használatával és nélküle milyen távolságig tudod fogni a jelet. Ha megnöveli a távolságot, akkor valószínűleg rendben van a kütyü.
2016. dec. 31. 09:58
 6/13 anonim ***** válasza:

Amúgy a router antennájának a cseréjével is lehet növelni a jel erősséget.

Amikor vettem erősen kérdéses volt, hogy az alap antenna megbirkózik-e a vályog fallal. A boltos srác is azt mondta, hogy szerinte vagy igen, vagy nem! :))

Végül a "vagy nem" győzött. hozatott hozzá egy nagyobb antennát és az pont annyit erősített még rajta, hogy nyáron ki tudjak ülni a fa alá, ha a természet lágy ölén van kedvem dolgozni. :)

2016. dec. 31. 10:02
 7/13 A kérdező kommentje:
Vele is és nélküle is ugyan addig tudom érzékelni a jelet... Olyan mintha nem is lenne... Az antennárol hallottam, csak nem tudom hogy az összes ruterre passzol a menet... Mert évenként, két évenként cserélni kell öket...
2016. dec. 31. 10:34
 8/13 anonim ***** válasza:

Elvileg lenni kellene rajta egy gombnak, ami megkeresi a jelet. Azt megnyomkorásztad?

Nem vitted túl messzire a forrástól az erősítőt?

2016. dec. 31. 10:43
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem, már mindenhol próbáltam... Mindig azt írja ki, hogy a repeater-nek a szignálja erös csak a WiFi nem érzékeli... Van rajta két gomb, egyik restart a másik WPS gomb...
2016. dec. 31. 11:03
 10/13 anonim ***** válasza:

A routeren is lennie kell WPS-nek. Ennek az lenne a funkciója, hogy automatikusan hangolódjanak az eszközök.

A routernek és az erősítőnek mi a pontos neve?

2016. dec. 31. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!