Milyen szkennert vegyek fotókhoz?
A kérdést hardverek részbe már feltettem
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..
Kérdés továbbra is fennál, ha nem edigitalról, milyen szkennert nézzek? a 120as canon akkor biztos nem szkennelne szépen képeket?
Grafikus vagyok. A scannelés itt kezdődök:
Természetesen nem téged, vagy a munkádat minősítem, de akárhány dpi-t ráírhatnak erre is, a nyomtatókra is, az egy fiktív "csillagászati" érték.
10 évvel ezelőtti filmlevilágító gépek 2540 dpi-s natív felbontással dolgoztak, és azok több millió forintos készülékek voltak. Csak valahogy igen elszomorító, hogy ezekben a kamu dpi-kben próbálják megfogni az otthoni(!) felhasználót, és ez sikerül is, mert itt vagy például te, és dilemmázol rajta :)
Szinte teljesen mindegy, milyet veszel, ezekkel csak szart lehet szkennelni. Ha képernyőre dolgozol, akkor azért, ha papírra, akkor meg úgyis utómunkát igényel.
A legjobb képeredeti egyébként a dia, ahhoz kellett jó pár száz dpi-s felbontás, de ahhoz sem többezres. A többezer dpi-s kép arra jó, hogy több tízmegás jpg-ket gyártasz, ami 1:1-es nyomtatásban lefed egy focipályát.
Köszönöm a választ! :)
linkelnél egy konkrétat is ami még kapható? ezt már sehol sem találom, hogy összehasonlítsam.
Ha túl drága inkább cipelem a régit, tényleg ritkán kell.
Parancsolj, ha munkának (befektetésnek) szánod:
Próbáltam az E-digital-ra koncentrálni, de itt nem nagyon van "kívánságműsor".
Ha csak havi néhány fotó, akkor arra a kis canonok is jók.
Ismet koszonom:)
Tenyleg nagyon ritka ha kell szkennelni, idén talán 4 képet kellett beszkennelni... szomiszo ha tényleg csak néha kell ezekkel lehet ertelmes minőségű képet varázsolni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!