Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen szkennert vegyek fotókhoz?

Milyen szkennert vegyek fotókhoz?

Figyelt kérdés

A kérdést hardverek részbe már feltettem

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..

Kérdés továbbra is fennál, ha nem edigitalról, milyen szkennert nézzek? a 120as canon akkor biztos nem szkennelne szépen képeket?

2016. dec. 16. 18:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Grafikus vagyok. A scannelés itt kezdődök:

[link]

Természetesen nem téged, vagy a munkádat minősítem, de akárhány dpi-t ráírhatnak erre is, a nyomtatókra is, az egy fiktív "csillagászati" érték.

10 évvel ezelőtti filmlevilágító gépek 2540 dpi-s natív felbontással dolgoztak, és azok több millió forintos készülékek voltak. Csak valahogy igen elszomorító, hogy ezekben a kamu dpi-kben próbálják megfogni az otthoni(!) felhasználót, és ez sikerül is, mert itt vagy például te, és dilemmázol rajta :)

Szinte teljesen mindegy, milyet veszel, ezekkel csak szart lehet szkennelni. Ha képernyőre dolgozol, akkor azért, ha papírra, akkor meg úgyis utómunkát igényel.

A legjobb képeredeti egyébként a dia, ahhoz kellett jó pár száz dpi-s felbontás, de ahhoz sem többezres. A többezer dpi-s kép arra jó, hogy több tízmegás jpg-ket gyártasz, ami 1:1-es nyomtatásban lefed egy focipályát.

2016. dec. 16. 18:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

linkelnél egy konkrétat is ami még kapható? ezt már sehol sem találom, hogy összehasonlítsam.

Ha túl drága inkább cipelem a régit, tényleg ritkán kell.

2016. dec. 16. 19:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Parancsolj, ha munkának (befektetésnek) szánod:

[link]

Próbáltam az E-digital-ra koncentrálni, de itt nem nagyon van "kívánságműsor".

Ha csak havi néhány fotó, akkor arra a kis canonok is jók.

2016. dec. 16. 19:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Ismet koszonom:)

Tenyleg nagyon ritka ha kell szkennelni, idén talán 4 képet kellett beszkennelni... szomiszo ha tényleg csak néha kell ezekkel lehet ertelmes minőségű képet varázsolni? :)

2016. dec. 16. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Szkenneléskor csak annyit tehetsz, hogy tisztán tartod a tárgyüveget, illetve, hogy "nem vered át a gépet", tehát egyszerre csak egy képeredetit szkennelsz, és ha lehet, csak a kép produktív részét, tehát amit használsz is. Majd az utómunkák során aztán mehet a korrekció (legsötétebb, legvilágosabb pont stb, csak a szokásos) :)
2016. dec. 16. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!