Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehet-e megosztani szkennert?

Lehet-e megosztani szkennert?

Figyelt kérdés
Nyomtatót sikerült (némi segítséggel), de vajon az egyik gépre telepített szkennert lehet-e használni routeren keresztül megosztva?
2011. jan. 1. 22:14
 1/4 anonim ***** válasza:

nem, de nincs is értelme.

ha egyszer valaki épp használja, akkor más nem tudja. Már fizikailag végiggondolva is lehetetlen.

2011. jan. 1. 22:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Megosztani nem, de vannak hálózati szkennerek. Nekem ilyenem van: [link]

Nem géphez van csatlakoztatva, hanem saját IP címe van. Hálózat bármely gépéről (ahova előzőleg telepítettem szoftverét) lehet nyomtatni, szkennelni.

2011. jan. 1. 22:28
 3/4 A kérdező kommentje:

Kösz mindkettőtöknek! Az elsőnek: van értelme, mert csak az egyik gépre van telepítve, de a másik kettővel is használnánk. Nem kellene a szkennelt anyagot pendrive-ra rakni, hogy bármelyik másik gépen használnánk tovább.

A másodiknak: kösz, azon gondolkodtam, de annyit most nem szánok rá. Elég ami van.

Megoldáskánt a következőt fogom használni: szkennelek azzal, amelyikre telepítve van, az anyagot berakom a megosztott mappába, onnan meg könnyedén fel lehet használni másik gépről, és nem kell másolgatni, hurcolni.

De azért milyen jó lenne, ha úgy lehetne szkennert vagy webkamerát, vagy bármilyen másik eszközt megosztani, mint a nyomtatót. Természetesen csak az egyik gépen futhatna, de hát nem sok ember használná a gépeket, hogy nagy ütközés lenne.

2011. jan. 2. 09:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Van egy jó megoldás, amit az egyesületnél megoldottunk. Mivel nem saját helyiségünk van, nincs fix helye semminek. Pályázaton vettünk kb. 16 ezerért olyan multifunkciós készüléket, amit vezeték nélküli routerrel lehet gépekhez kötni. Sajnos nem volt annyi pénzem, hogy itthonra is ilyet vegyek, miután a szkennerem megadta magát, de ha itthon nagyüzemben szkennelnénk több géppel, haza tudom hozni. Itthon most ennek a hálózat nélküli változata van az egyik laptohoz illesztve 9900 Ft-ért.
2011. dec. 23. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!