Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan töröljek ki egy olyan...

Hogyan töröljek ki egy olyan mappát egy adathordozóról, amihez rendszergazda engedélye kell?

Figyelt kérdés

A régi laptopom cuccai most rajta vannak egy usb-s HDD házon. Leszeretném törölni róla a "Programfájlok", "Windows" stb. mappákat, de nem engedi, pedig már mindent próbáltam! Átírtam a tulajdonost, módosítottam az engedélyezést, kivettem az írásvédettséget, de nem engedi. Idegbajt kapok! Egyszerűen csak le akarom irtani azokat a szarokat az adathordozóról!

Mit tegyek?

A formázás nem opció, mert nagyon sok minden van a cuccon, amik kellenek nekem, és máshová már nem férnek, szóval ideiglenesen sem tudom sehová átrakni azokat.

Valaki segítsen!

2016. okt. 19. 15:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
2016. okt. 19. 16:02
 2/18 A kérdező kommentje:
ez micsoda?
2016. okt. 19. 16:09
 3/18 tabaki ***** válasza:

Más szóval: Fogj egy linux live-CD-t, arról bootolj be, és onnét próbáld megkeresni a keménykedő mappákat. Itt egy másfajta, kisebb, amely nekem elég jól bevált hasonló esetekben; nemcsak CD-re, hanem pendrájvra is rakhatod:

[link]

2016. okt. 19. 16:36
 4/18 anonim ***** válasza:
Debian live disk, berakod, erről tudsz bootolni egy Linux környezetet, és onnan már azt törölsz a windowsos adathordozóról, amit akarsz.
2016. okt. 19. 16:36
 5/18 A kérdező kommentje:
De én nem akarok más op rendszert a gépemre. :/
2016. okt. 19. 16:39
 6/18 A kérdező kommentje:

Vagy ez a linux csak addig lesz, amíg a pendrive-ot csatlakoztatom?

Bocsánat, de informatikai analfabéta vagyok.

2016. okt. 19. 16:43
 7/18 anonim ***** válasza:
Ez az oprendszer a pendrive-on/CD-n van rajta, nem a háttértáradon, arról bootol be, a gépedre semmit nem rak fel :D
2016. okt. 19. 16:46
 8/18 tabaki ***** válasza:

"nem akarok más op rendszert a gépemre"

Én sem akarok orvos lenni, de ha beteg vagyok, akkor ahhoz fordulok. Senki sem akarja, hogy linux legyen a gépeden (amíg el nem jön a természetes ideje, hogy te magad úgy dönts), csak a beavatkozás idejéig kéne működtetned. Nem mászik fel a merevlemezedre, hanem csak attól függetlenül teszi a dolgát. Ezért kell live-CD/pendrájv, nem pedig szimpla telepítő.

2016. okt. 19. 16:50
 9/18 tabaki ***** válasza:
Ja, bocs, közben továbbhaladt a társalgás... :)
2016. okt. 19. 16:51
 10/18 A kérdező kommentje:
Elvileg bootoltam ezt a Slaxot, de nem történt semmi.
2016. okt. 19. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!