Hogyan töröljek ki egy olyan mappát egy adathordozóról, amihez rendszergazda engedélye kell?
A régi laptopom cuccai most rajta vannak egy usb-s HDD házon. Leszeretném törölni róla a "Programfájlok", "Windows" stb. mappákat, de nem engedi, pedig már mindent próbáltam! Átírtam a tulajdonost, módosítottam az engedélyezést, kivettem az írásvédettséget, de nem engedi. Idegbajt kapok! Egyszerűen csak le akarom irtani azokat a szarokat az adathordozóról!
Mit tegyek?
A formázás nem opció, mert nagyon sok minden van a cuccon, amik kellenek nekem, és máshová már nem férnek, szóval ideiglenesen sem tudom sehová átrakni azokat.
Valaki segítsen!
Más szóval: Fogj egy linux live-CD-t, arról bootolj be, és onnét próbáld megkeresni a keménykedő mappákat. Itt egy másfajta, kisebb, amely nekem elég jól bevált hasonló esetekben; nemcsak CD-re, hanem pendrájvra is rakhatod:
Vagy ez a linux csak addig lesz, amíg a pendrive-ot csatlakoztatom?
Bocsánat, de informatikai analfabéta vagyok.
"nem akarok más op rendszert a gépemre"
Én sem akarok orvos lenni, de ha beteg vagyok, akkor ahhoz fordulok. Senki sem akarja, hogy linux legyen a gépeden (amíg el nem jön a természetes ideje, hogy te magad úgy dönts), csak a beavatkozás idejéig kéne működtetned. Nem mászik fel a merevlemezedre, hanem csak attól függetlenül teszi a dolgát. Ezért kell live-CD/pendrájv, nem pedig szimpla telepítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!