Ti mennyit fizettek a rendszergazdátoknak?
Nem olcsó dolog, viszont komoly munka, nagy felelősség. Ne rajta akarjatok spórolni.
Árat meg hogyan lehetne mondani, ha semmit sem tudunk a cégetekről? Azért nem mindegy, hogy 1000 fős, vagy 10, kell-e valami extra szakmai tudás (pl. egészségügyi intézmény esetén), stb.
Na először is azt tisztázzuk, hogy igazából kétfajta adminisztrátor jöhet szóba. A rendszer-adminisztrátor felelős magáért a számítógépekért, a hardverért, a szoftverek telepítéséért és frissítéséért. Az adatmentési rendszer-adminisztrátor felelős a megfelelő adatmentési rendszer megtervezéséért, kialakításáért, a mentések végrehajtásáért és az adatok helyreállításáért. Az adatbázis-adminisztrátor pedig a szoftverek által használt adatbázis-kezelő rendszerekért, az adatbázisokért, a programozók tanításáért, a programozók által írt lekérdezések optimalizálásáért, az adatbázisok hangolásáért, a megfelelő jogosultsági körök kiosztásáért stb.
Egy jó céghez mindhárom kellene, és nem jó, ha csak egy embert vesztek fel és az csinál mindent.
Akkor vegyük egy kicsit gorcső alá, amiket mondtatok...
"Rendszergazda barátom 200 ezer nettóért dolgozik, OKJ-s végzettséggel. Igaz, aki kevesebbet kér, az annyit is ér."
Nekem 2 diplomám van, 3 munkahelyen dolgozom, és a havi keresetem bruttóban nincs 200 ezer... :-) ...mi derül ebből ki? Az hogy hülye vagyok?
"Na először is azt tisztázzuk, hogy igazából kétfajta adminisztrátor jöhet szóba."
...igen? Ez már tiszta politika! Vagyis sok duma, nulla alap. Annyi adminisztrátor szóba jöhetne, amennyit csak akarnánk és mindent meg lehtne magyarázni... ...én a munkahelyeimen csak mellékesen látom el azokat, amiket felsoroltatok, hiszen rendben tartom a gépeket fizikailag (hardware), és lelkiekben (software), végzek adatmentést is, sőt ha kell valamilyen különleges program (akár honlap, vagy valami asztali alkalmazás) azt is megcsinálom... ...csak azért mert szeretem, és ez az életem... :-)
Ha "okosabb" lennék, biztosan mindig csak megmagyaráznám mit kéne csinálni és Bugatti Veyron-nal mennék a qrváimhoz... :-)
...de az tényleg igaz, hogy ha ingyen csináltok valamit azt annyira is értékelik... ...ezt Steve Jobs tudta is, hiszen az emberekkel elhitette, hogy nekik Macintosh-ra és iPhone-ra van szükségük... ...de ha jobban megnézzük ezeket a készülékeket, rádöbbenünk, hogy a letisztult felület és a sejmes érintés csupán a belülről üres emberek sajátossága. Tehát aki nem ért a számítógéphez, annak biztosan Apple gépe van! :-)
(röviden: ha szépen becsomagoljátok a szart, az emberek azt is megveszik, csak kérjétek meg az árát! :-))
"Tehát aki nem ért a számítógéphez, annak biztosan Apple gépe van" - És ez baj? Pont ezt látta meg Jobs jó korán, hogy az embereknek a számítógép a munkáját kell, hogy megkönnyítse, és úgy kell megcsinálni a gépet, az operációs rendszert és a softvert, hogy azt _használni_ lehessen, nem "érteni hozzá". Pl. egy könyvelő sem feltétlenül ért a számítógépekhez, de a segítségével (és persze a szaktudásával) mégis többre képes a szakterületén a PC-jével, mint én a rendszergazdai tudásommal. Autót is vezetünk, de kevesen értenek az autóhoz, mégis megy. :-)
Ami a szolgáltatást illeti: ha apróbb feladatokra kell (munkaállomás support, irodai berendezések kezelése, kicsi hálózat stb.) akkor jó lehet egyetlen ember, főleg, ha állandóan ott kell lennie. Ha nem, akkor egy cégtől venni a szolgáltatást kifizetődőbb. Nagyobb a tudás (többen adják össze), egy cég nincs szabadságon, nem betegszik meg, komolyabb felelősséget tud vállalni, és lehet, hogy még olcsóbb is - nem kell járulékokat fizetned utána, ráadásul költségként le is írhatod (már ha a tevékenységed engedi).
# 8/9
teljesen igazad van . főleg az almás termékekkel kapcsolatos gondolatokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!