Ubuntu 16. 04 képernyő és kikapcsolás probléma?
feltelepítettem a linux rendszert és észrevettem, hogy a képernyőn ha gyorsan mozgatom az ablakot (vagy videón is látszik) elkezd csíkozódni, megtörik. Fogalmam sincs mi erre a szakszó bocsi :D. AMD kártyám van egy i3-as mellett. Windows 7,8,10 alatt nem jelentkezett ilyen problémám. Hogyan lehetne megoldani azt hogy folyékonyabb legyen a kép? Simább?
Amásik gond az ubuntu-val hogy kikapcsolásnál elég sokat 15-45 mp-t kell várni amíg leáll... Nem tudom, hogy van-e köze ahhoz hogy MATE desktopot használok. Rányomok a kikapcsolásra vagy az újraindításra és grafikailag megváltozik a mate felület és egy kis idő múlva áll le. A shutdown -h now vagy -r now parancsra azonnal leáll/újraindul. Melyik folyamat vagy mi tartja vissza a leállást ? Esetleg holvan a leállítás újraindítás gombnak a config fájla ahol átírhatnám a parancsot a fentiekre?
Videó problémára két lehetőséged van:
1. Maradsz az OSS drivernél, és ezt frissíted. Tulajdonképpen a kernelt érdemes, ha újabb fajta GCN kártyáról van szó, ami AMDGPU driverrel megy, illetve a Mesa legújabb verzióját felrakni, pl. Padoka vagy Oibaf PPA-ból.
2. Zárt driver telepítése, csak újabb GCN kártyákhoz létezik. Ekkor az AMD oldaláról letöltöd az AMDGPU-PRO nevű drivert, és telepíted. A kernel modult is frissíteni fogja anélkül, hogy kernelt kéne frissítened, mivel a beépített helyett külső modult fog telepíteni, ami frissebb.
Jó esetben a másik problémát is megoldja, ha nem, nézz szét mindenféle naplóban, hogy milyen hibát találsz, meg volt valami systemd bug is nemrégiben, ami lassítja a leállást egyes gépeken, esetlen annak is menj utána, hogy áll éppen, és lehet-e ez a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!