Hogyan tudnám "tönkretenni" a számítógépem? (többi
lent)
11/25 A kérdező kommentje:
15 vagyok először is :) másodszor igen pénz van rá nem azzal van a baj hanem azzal hogy "nem akar elrontani azzal hogy mindent megvesz amit csak szeretnék" és igen böngészésre sem nagyon jó néha még a gmail is befagy rajta :'D youtube kizárt max 140p mellet de akkor is akad egy picit szóval nem azért kell másik mert hogy telhetetlen vagyok hanem azért hogy legalább a használható szintet elérje :D gondoltam arra hogy kiiktatom a hűtést és túlhevül de nem vált be mert kikapcsolt és nem melegedett túl :/ ha az alaplapon egy ármakört eltörök meg már észrevehető :( hogy tudnám kiiktatni azt hogy ne kapcsoljon ki ha melegszik vagyis hogy "leégessem" a hűtést vissza kötöm és az már nem észrevehető de ameddig kikapcsol ez sem jó :(
Szerintem ne tedd tönkre. Kérd meg őket. Már ballagtál? Ha nem, akkor ballagásra kérhetnél egy jobbat. Vagy valami, legyél kreatívabb, de ne rongáld a szüleid cuccát. (Mert az az ő gépük, csak te is használhatod)
2016. aug. 4. 12:36
13/25 A kérdező kommentje:
Igen ballagtam amúgy meg ezt annó én vettem egy haveromtól de ettől jobbra nincs pénzem :/ de nekik lenne próbáltam kérni már őket apa az "kérdezd anyádat" az meg mindig azzal jön hogy nem tesz jót ha elkényeztet -_- szóval ez marad csak :(
Na, akkor ebből tanultál, és ha majd te leszel felnőtt, és lesz rá pénzed, akkor törődni fogsz a gyerekeddel, és nem azt mondod neki, hogy: anyádat kérdezd. Egy apától ez a legbunkóbb. Szerencsére nekem nem ilyen apám volt. Anyádnak sincs igaza, az, hogy játszani tudj egy 2012 játékkal 2016-ban, szerintem nem egy nagy kérés.
2016. aug. 4. 13:02
Keress valami nyári munkát, vagy mondd apádnak, hogy zsebpénzért lenyírod a füvet a kertben, vagy anyád helyett takarítasz és mosogatsz.
Így két legyet ütsz egy csapásra. Lesz pénzed gépre és megtanulod értékelni, hogy mennyi munka is van azzal, hogy egy párszázezres gépet megvehess. Ráadásul szüleid is tutira örülni fognak.
2016. aug. 4. 13:04
16/25 A kérdező kommentje:
mindent megpróbáltam már de.. az a baj hogy panelban lakunk tehát fűnyírás kizárva, mosogatásra ott a mosogató gép takarítás meg hát ígyis úgyis csinálnom kell azért a kis havi 10-15 ezres zsebpénzért :( És igen ha én is szülő leszek nem így csinálom. De persze nekik a gépben 16gb ram I7 peocesszor minden f***om van -_- találtam egy megoldást rá de nem tudom mennyire tűnik el a nyoma kihúzom a gépet pici víz a prociba meg a tápba és bedugom azt írják eltűnik a nyoma de nem tudom :/ Szerintetek?
A szüleidet át tudod verni, de ha szervizbe viszik, ott azért elég gyorsan rájönnek a rongálásra. Nem biztos, hogy szólnak, mert nem garanciás már, de tudni fogják, mi történt.
2016. aug. 4. 13:20
Azért a szüleidet se nézd hülyének.
Gondold végig ezt a szituációt az ő szemszögükből: Kérsz új gépet. Válasz: nem kapsz amég ez működik. Másnapra rejtélyes körülmények közt elfüstöl a géped.
Másik. Nem csak házimunkára gondoltam. Ilyen idős koromban én tescoba voltam árufeltöltő napi 4 (vagy 6, nem emlékszem) órába suli után. Nyáron pedig napi 8 órába gyárba segédmunkás (lényegébe takarítás + ezt meg azt tedd arrébb, pakolj le a raklapról, stb...). Ez, plusz a havi 10-15 zsebpénzed simán kitesz néhány hónap alatt egy csúcsgépet, főleg, hogy se kajára, se ruhára, se lakbérre nincs gondod. De hát ha a sültgalambot várod, akkor sose lesz géped. És igen, ez a jó nevelés, ilyen korban már a pénz értékére simán lehet tanítani a gyereket.
2016. aug. 4. 14:01
Lehet, hogy amikor te volt annyi idős, így működött, de 15 évesen még nem dolgozhatsz Tescoba, az biztos, rakodómunkásként meg végképp nem, manapság a 18+os diákmunkák vannak fölényben, 16+osat is alig találni
2016. aug. 4. 14:29
A tönkretevést etikai okokból nem ajánlom.
Próbáld meg velük megbeszélni, ha van mosogatógép, akkor látszik, hogy van nekik affinitásuk modern gépek használatára. Mondd nekik, hogy egy számítógépnél nem azt kell nézni, hogy működik-e vagy nem, hanem hogy mire és mennyire használható. Mert egy olyan gép, ami 2016ban még böngészésre is gyenge, annak nincs értelme. Ez nem kényeztetés kérdése. Említsd nekik a régi tv-ket példának. Voltak a fekete-fehér tévék, aztán megjelentek a színesek is. Nem azért kellett színest venni, mert a régi elromlott, hanem hogy élvezhetőbb legyen az egész. Nekem még van működő commodore 64-em, mégis inkább egy i3-ast használok.
Ennyire nem szabad félni az elkényeztetéstől, ez inkább alapszükséglet napjainkban.
2016. aug. 4. 14:48
Kapcsolódó kérdések: