Gazdaságinformatika szakma vagy diploma?
Bocsi, hogy ide írom, de itt szerintem több olyan ember van, aki informatikával foglalkozik.
Most érettségiztem, egyetemre jelentkeztem gazdaságinformatika szakra. Mindenképpen a városomban akarok egyetemre járni, de ide kevesen jelentkeznek gazdaságinformatikus alapképzésre... Tavaly nem is indult a szak, csak felsőoktatási szakképzésben.
Elgondolkodtam, hogy ha nem indul idén se, akkor végigjárnám a szakképzést és utána elmennék dolgozni. Szerintetek jó a sima szakma is, vagy jobb lenne a diploma? Ausztriában dolgoznék később.
Hogy felsőfokú szakképesítés vagy diploma, igazából mindegy.
Az fog számítani amit tudsz nem amiről papírod van.
Úgy értem, hogy önmagában a papír, annyit ér mint a ugyan akkora felületű WC papír. :-)
Ha csak azt fogod tudni a végére, amit ott felületesen "betekintőlegesen" meg ismersz az iskolába, azzal kb. utcát mehetsz csak seperni.
Rengeteg plusz önfejlesztést is kell mellé venned, és egy irányba mélyítened a tudásod, hogy legyen értéke.
Műszaki, főleg informatika területen elég egy sima papír, nem kell diploma.
Én ismerek olyat aki BME-n végzett villamosmérnök, és tök hülye mindenhez.
Pl. ha nagyon ügyes vagy a számítógéphez, akármelyik országban is vagy, nem kell diploma, valami céget alakítasz, akár pár emberrel, és mindegy milyen papírod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!