Szerintetek a diploma mennyire tükrözi egy ember intelligenciáját?
Volt a felnőtt párkapcsolatok kategóriában egy kérdés, melyben egy fiatal nő - még egyetemista - tette fel a kérdést, hogy hogyan vegye rá a párját arra, hogy egyetemre menjen, mert a pasinak szakmája van és dolgozik, 24 éves a férfi.
A nőt zavarja, hogy a férfi ilyen fiatalon a munka után "nem csinál semmit" - tehát pihen, elvan, a barátaival találkozik, és erőltetné rá az egyetemet, mert milyen jó élmény.
Valamint az is zavarja a nőt, hogy ő tanultabb lesz, mint a párja, amikor elvégzi az egyetemet, ezért is akarja, hogy a férfi is diplomát szerezzen. (De a végén beszúrta a nő, hogy amúgy a pasi egyedül nem tudna fenntartani egy albérletet, a szüleivel és, nem túl jó anyagi körülmények között, és ő csak ezért akarná hogy a párja egyemre menjen és tanuljon.)
Szóval a kérdés alatt lett egy kis "vita", mert az egyik hsz. szerint nem kéne az egyetemi végzettséget párhuzamba állítani az intelligenciával - mert ma már egy, az élet egyéb területein buta ember is diplomát szerezhet, ha van s*gge leülni és tanulni, míg egy másik pedig pont azt írta, hogy "jó, ha a hülyék is végezhetnek egyetemet, akkor ne is tanuljon senki semmit, mindenki maradjon hülye és fetrengjen a saját hányásában". Ergo a másik hsz. szerint diploma=intelligencia.
Szerintetek, melyiknek van igaza, vagy ha nektek más véleményetek van, akkor ti ezt hogy gondoljátok? Ti mennyire állítjátok párhuzamba a diplomát a valódi intelligenciával?
A fiúnak volt érettségije?
Mert csak annyi derült ki a szövegből, h szakmája van
Meg úgysem tudja ráerőltetni vlkire, ha az nem akarja
Lehet csak szégyellte, h a fiúnak nincs még érettségije
sem
Ha valaki nem akar tanulni, akkor hagyni kell
Nem kell erőltetni a felsőoktatást, ha a munkájához nem szükséges
Én úgy vettem ki a kérdés leírásából, hogy van a férfinek érettségije, mert nem azt irkálta a nő, hogy legalább érettségit szerezne, hanem hogy ő már keresett a férfinek szakokat a felvi-n, hogy nézze meg őket, rengeteget mesél neki az egyetemi élményekről, hátha kedvet kap a jelentkezéshez, sőt, mondta is neki, hogy jelentkezzen egyetemre, és legalább próbálja ki, de a férfi mindig lerázza.
Szóval szerintem van érettségije a férfinek.
*..fenntartani egy albérletet, a szüleivel ÉL, nem túl jó...
Elnézést, elírtam, és nem vettem észre.
Köszönöm a válaszokat!
Most már be merem vallani, én voltam az első hsz. a fentebb említett kérdés alatt, aki azt mondta, hogy a diplomától nem lesz okosabb a kérdező párja és ne erőltesse, mert hiába jó élmény az egyetem, ha nem egy használható diplomát szerez, csak valami tömeggyártó szakot végez.
Szerintem az intelligencia nem feltétlenül függ össze a diplomával. Vannak értelmes pincérnők/pincérfiúk, kidobók stb. és vannak magolni tudó, de életképtelen diplomás emberek. Persze vannak értelmes diplomások és buta diploma nélküliek, szóval nem lehet általánosítani.
Ha a férfi nem akarja, nem kell erőltetni, az ő döntése. Diploma nélkül is van élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!