Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sima szakmaval, diploma...

Sima szakmaval, diploma nelkul melyik az az irodai szakma, amu el 200000-ret meg lehet keresni?

Figyelt kérdés
2016. júl. 16. 09:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Igazából mihez értesz? Nyelvtudás? (nem papír, hanem az, hogy gond nélkül levelezel és telefonálsz az adott nyelven).

Mert ha semmihez, akkor ez álom kategória...

2016. júl. 16. 09:30
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
ui: irodai munkákhoz jó helyesírás is kell általában ;)
2016. júl. 16. 09:31
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Titkárnő felsőfokú franciatudással.
2016. júl. 16. 09:54
 4/11 anonim ***** válasza:
60%

A #3-as jó lehet, ha tudsz 10 újjal, vakon gépelni, akár diktálás (=élő beszéd) nyomán és a perfekt nyelvtudás valamelyik mai világnyelven: angol, francia, német, esetleg spanyol.

De ha semmi mást, csak a kínaiak nyelvét beszéled perfekt, azzal már lehetsz tolmács, idegen-vezető, vagy fordító is!

2016. júl. 16. 10:17
 5/11 anonim ***** válasza:
49%
#4: Én a felsőfokú francia nyelvtudás alatt a férfiak orális kielégítéséhez tartozó skilleket értettem.
2016. júl. 16. 10:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a 10 ujjas vakon gépelés felejtsük már el, nálunk egyetlen titkárnő sem gépel így. Nem gépelnek lassan, de még ők is meglepődnek, amikor meglátják, hogy én tényleg tudok vakon gépelni.

Ezzel együtt nagyon nehéz, mivel nálunk például a mezei titkárnők (manapság asszisztensnek vagy titkárságvezetőnek illik őket szólítani :)), kivétel nélkül diplomások, általában valamilyen humán szakirányból jönnek, legalább 1 nyelv tárgyalóképes nyelvtudásával. Szóval a konkurencia elég erős, a 200 ezer meg már egy tanárnak, szociális területen végzett diplomásnak is bőven csábító fizetés lehet.

Ezzel együtt (bár én értettem a "franciás" poént), tudok olyat, aki érettségi+felső fokú francia tudás mellett egy francia multinál titkárnő, igaz neki anyanyelvi szintű nyelvtudása van. Szóval nem lehetetlen, de egy-egy ilyen állásra hatalmas a túljelentkezés nálunk is, és nem azért nem hallgatunk meg diploma nélkül valakit, mert ne tudná betölteni az állást, hanem mert ha kiszórod az összes érettségizettet, még úgy is marad 50-60 életrajz az asztalon, ennyi embert meg képtelenség interjúztatni.

2016. júl. 16. 10:48
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
#6: Ha ilyen sok a jelentkező, miért nem kínáltok kevesebb fizetést, hogy csökkenjen a jelentkezők száma?
2016. júl. 16. 10:51
 8/11 anonim ***** válasza:
30%

4-es vagyok!

Én is 10 újjal, vakon gépelek, nem csak a levegőbe beszéltem, akarom mondani írtam, amit írtam.

Sőt: ügyvéd, közjegyző mellett az élő szóban elhangzottakat írtam, mint jegyzőkönyvet.

Szóval, ha valaki egy irodán manapság havi 200 ezret akar keresni, akkor ott valódi tudásnak is lennie kell.

2016. júl. 16. 11:21
 9/11 anonim ***** válasza:
67%

#7-es: pozícióhoz meghatározott tól-ig fizetési sávok vannak, bérfeszültségeket eredményezne, szóval nem hasraütéssel van megállapítva, hogy ki mennyit keres.

És a cél azért az, hogy jöjjenek akár felsőfokú nyelvtudással rendelkező diplomás szakemberek is, majd később cégen belül pályáznak másik állásra pár év után.

Ezzel együtt ahogy mondtam 200+ ezer forint ebben az országban már nagyon sok embernek vonzó fizetés, főleg ha megnézed, hogy bizonyos szektorokban mennyit lehet keresni (pl szociális területen szereztél egy diplomát, ott igazából vagy az állami/önkormányzati melókat keresed, vagy pályaelhagyó leszel, viszont a bértáblás fizetés nevetséges)

2016. júl. 16. 11:27
 10/11 anonim ***** válasza:
67%
#8as: igen, valódi tudásnak kell lennie, első sorban manapság a nyelvtudást (legalább 1 tárgyalóképes, és simán egy középfok mellé), számítógépes ismeretek, de konkrétan a 10 ujjas vakon gépelés eléggé kikopott, tudjon egy átlag sebességgel elpötyögni 2-nél több ujjat használva, de ha nem gépel vakon a kutya nem szól érte, nincs is a felvételi procedúrában ilyen teszt ma már szinte sehol (anyukám még gyorsírni is tudott kézzel, manapság ez a tudás sem kell az adminisztratív állások 99%-ban, kihalt, felesleges tudás attól, hogy te tudsz ilyesmit, és használtál ilyesmit)
2016. júl. 16. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!