Mi lehet a hiba?
Tehát :
Asus alaplap , integrált ethernet kártya , win10 linux látja, elvileg tökéletesen müxik, a hiba szerint a kábel nincs csatlakoztatva ( kábel, router, meg amit még lehet tesztelve minden jó )
Eredeti kérdésem :
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..
Ugyanez a probléma egy másik kérdezö által :
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__78..
Ha valaki tud megoldást, vagy találkozott már ilyen problémával plz. segitsen, elöre is köszi
Hali.
Így elsőre néhány hibalehetőség:
1. Elavult/nem megfelelő driver: meny fel az ASUS honlapjára és az alaplap típus száma alapján keresd meg az op-rendszered számára készült driver elérhető legújabb változatát és telepítsd azt.
2. Az RJ-45 ös (Ethernet) aljzatban valami idegen anyag van (papír fecni, szösz, nejlon darab stb.) kiszeded valamivel és kész.
3. az alaplapon található RJ-45 ötos (Ethernet) aljzaton belül a érintkezők felülete oxidálódott: puha fogkefével és valami oxid maróval (izopropil, pcc, stb) tisztítsd meg, figyelve arra hogy ne tegyél benne kárt.
4. az előbb említett csatlakozóban belül az egyik érintkező elhajlott eltörött stb. : nézd meg, ha ez a helyzet műszerész csipesszel megpróbálhatod óvatosan visszaállítani az eredeti pozícióba, ha nem lehetséges akkor vagy kicseréled te magad (forrasztópákával) vagy szerviz.
5. Az alaplapon a csatlakozó egyik forrasztási pontján (minimum 9 van belőle) az ón levált a forrasztásról ezért nincs kontakt, újra forrasztás és kész, ha nem értesz hozzá kérj meg valakit, vagy szerviz.
6. Az alaplapon a csatlakozó környékén fólia/layer szakadás van ezért nem érzékeli a bedugott kábelt, ezt nem mindig lehet szemmel észrevenni, csak szakadásvizsgálóval (multiméterekben is van) kimérni. Javítani csak huzalozással (forrasztás) lehet (a szervizek ezt nem szokták javítani -> lap csere)
Ezek közül már mindegyikkel találkoztam RJ-45, USB vagy egyéb csatlakozók esetében. Az előfordulás gyakoriságában írtam a sorrendet.
Remélem tudtam segíteni.
Az elsön kivül az összes hiba lehetetlen, mivel este még müködött, reggel pedig már nem . Senki nem rugdosta, nem volt vihar, stb.
Az elsöt sem tartom valöszinünek pontosan azért mert este még mindkét rendszerben müködött az eternetkártya , de mindenesetre ebben a pillanatban frissitettem a drivert win 10 alatt, a probléma megmaradt
Hali.
A win 10-hez nem értek (csak egyszer volt fenn a gépen és pár óra után le is szedtem mert szerintem egy rakás ... és inkább visszatértem a jól bevált, win7-ubuntu-dos kombóra, bár az utolsó inkább csak hagyományőrzésből van fenn)
próbáld meg csökkentett módban (hálózattal) indítani a rendszert. ilyenkor több rendszer beállítás lehetséges.
A hibát még akár egy windows frissítés is okozhatja, ilyenkor annyit tudsz tenni hogy leszeded az esetleges újonnan telepített frissítéseket. Nem tudom win10 alatt van-e "Legutolsó helyes rendszer konfiguráció betöltése"
ha igen ezzel is tehetsz egy próbát.
A linuxnál annyit tudok javasolni hogy, készíts egy boot kulcsot a linuxhoz és plug and play módon indítsd el a gépet (erre az ubuntut javaslom, kicsi könnyen kezelhető alapjáraton van benne GUI) ha ilyenkor se működik akkor valószínűleg a hardver hibásodott meg, ha működik akkor az op-rendszerben van valami elállítva.
Egyébként nem szükséges viharnak lennie hogy, valami kisüljön a gépben, ha hálózati földelés hibás, akkor akár te is kisütheted ESD révén.
Így látatlanban csak ennyit tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!