Horror kisfilmet szeretnénk csinálni?
Első tanács: találjatok ki valami eredetibb sztorit, mert amit írtál,az már ezerszer lerágott csont!
Kell valaki, aki legalább alapszinten otthon van a dráma/ dialógus írásban, és egy jó történet.
Kell valaki, aki legalább fél-profi szinten tud fényképezni, így ért a beállításokhoz, a fények használatához, a bevilágításhoz.
Kell egy erős gép, amin a vágási, szerkesztési munkát el tudjátok végezni.
Nem árt egy zenész ismerős, aki legalább minimál zenét tud a filmhez csinálni.
Nem egyszerű, de elismerésre méltó cél.
Őszintén mondom, sok sikert!
( Ha kezd komollyá válni, akkor esetleg a a storyban és a dialógusokban segíthetek.)
Igen ha storyban segítenél akkor azt kegyetlenül megkösszönném
Én a flnykélpezésben eléggé otthon vagyok
a gépem megvan a vágáshoz
És azért konyítok egy kicsit az íráshoz is
csak igen
a story kéne
A Sony Vegas 7-tel én már egy csomó videót vágtam, és igazán nem kell hozzá egy erőmű.
Filmhez mi kell? :-) Részletes történet+dialógusok, ebből szövegkönyv, valamint forgatókönyv, helyszínek, beállítások, kellékek megnevezésével, hogy ne kelljen a jelenetekkel sorban haladni. Kell egy vagy több operatőr, világosító. Kell boom vagy rejtett mikrofon, mert a kamera mikrofonja néha nagyon távol van. Kell csapó, a képsáv és a hangsáv összeillesztéséhez, megnevezve a jelenet számát és a felvétel számát. Kell rendezőasszisztens, aki jegyzi, hogy melyik csapó kukázandó és melyik tűnik jónak. A vágáshoz a jeeneteket több kameraállásból újra fel kell venni. Kell videóvágó, aki a rendező kívánsága szerint a snitteket összeilleszti. A felvételek sorrendje itt átvariálható, a hangtól függetlenül vágható, fedhető. Kell egy utószinkron, amit a terepen felvett hang és a szövegkönyv segít. Kellenek zajozók, aikkel a lépések, bútorzajok, hasonlók felvehetők, a többit terepen vagy a netről kell gyűjteni. (Ezt még ma is így csinálják a legnagyobb stúdiók is.) Kell hangvágó, aki az utószinkront a képre illeszti, a zajokat rákeveri, a hangerőt összeigazítja. Kell zenei szerkesztő vagy zeneszerző, a zenét szintén a videóhoz kell vágni, utolsó elemként. Utolsó utániként jön a feliratozás, főcím. Kell catering, aki a pizzát és a sört szállítja, kell producer, aki ki is fizeti. :-D És nem utolsósorban kell egy rendező, aki hisztérikusan rohangászik mindeközben.
Szóval kell kábé két ember a bulihoz, és egész pofás dolgokat lehet összehozni. :-D
Köszönöm szépen mibdkettőtöknek
Rakta vagyunk az ügyön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!