Hogyan lehet a lemezt MBR-ről GPT-re konvertálni a BIOS-ban (Win 8 boot-olásakor)?
Figyelt kérdés
Eredetileg is GPT volt benne, amit egy programmal még anno átkonvertáltam ilyenre, hogy Win Loader-rel felmenjen a Win 7, de most Win 8-at tudok csak rátenni amihez ugye GPT kell. Már a Win 7 nem is jön be csak a Bios, tehát így csak itt tudom átállítani. Hogyan? Köszi a segítséget!2016. ápr. 10. 09:48
11/18 P.O.C. válasza:
"F10 bios setup"
Ott lesz. Olyasmi, hogy boot mode azt kell Legacy -ra állítani.
12/18 A kérdező kommentje:
2016. ápr. 10. 16:09
13/18 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg azt lehetne, hogy rátennék egy 7-et es ugy a programmal atkonvertalom gpt-re es mehet ra 8.1. Szerintetek?
2016. ápr. 10. 17:26
14/18 Gábor_79 válasza:
Azt írtad, már hetest sem tudsz felrakni. Vagyis "nem jön be".
A win 8-at próbáltad telepíteni vagy nem. Ha végül sikerül a konverzió és UEFI módban telepítenél, akkor a BIOS-ban vissza kell állítani az itt említett dolgokat, csak fordítva. [link]
Elég bármely újabb win telepítőt futtatni. Nyomogatod a Shift+F10 és a parancssorba beírsz 3 sort. Mint a fénykép mutatta.
15/18 A kérdező kommentje:
Most a win7-et próbáltam feltenni itt meg valami illesztőprogram miatt nem akar felmenni. A winchesteré. Itt mit lehet tenni?
2016. ápr. 15. 19:02
16/18 Gábor_79 válasza:
Akkor szokott ilyet írni, amikor USB 3-as porton próbálod telepíteni. Raktd át egy USB 2-es portra a pendrive-ot.
17/18 A kérdező kommentje:
Dvd-s telepítésnél írja ezt.
2016. ápr. 16. 07:49
18/18 P.O.C. válasza:
Szedd le a HP oldaláról az AHCI drivert és egy külön pen drive segítségével, mikor a partíció választónál jársz tallózd ki neki.
Sajnos más ötletem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!