Hogyan lehet BIOS frissítést csinálni Windows nélkül?
Egy másik gépen csinálni kell egy live windows-t pendrive-ra/CD-re és azzal indítani a gépet.
Vagy ott van a HIREN's boot-DVD.
De vannak olyan BIOS-frissítő megoldások is, amelyek önmagukban is tartalmaznak egy önálló oprendszeres megoldást és windows nélkül is elvégzik a dolgot (szintén valamilyen bootolható adathordozót hoznak létre).
"Ezt követően nem lehet elérni a BIOS beállításokat"
Tehát a Linux install hatással lett volna a BIOS-ra? Ezt én nagyon nem hiszem el :)
Főleg azt nem, hogy a BIOS reset sem segít, csak a frissítés.
Az általában kevés, ha csak kiveszed az aksit. Attól csak az óra megy el.
Az alaplapon a kiveendő gombelem közelében szok lenni három pici tüske, amelyikből kettő össze van fogva egy kis színes bizbasszal. Olyan, mint egy picike színes téglatest. Jumper-nek hívják, és általában több is található belőle itt-ott.
Nno!
Az, amelyiket mi keressük, az mint mondtam, a gombelem közelében van, és mellé nagyon apró betűkkel oda van írva, hogy CMOS CLR, vagy CMOS RESET.
A BIOS alaphelyzetbe állítása pedig úgy megy, hogy miután kipattintottad a gombelemet, megfogod a jumpert a két körmöddel és lehúzod a tüskékről, majd átteszed a másik két tüskére egy másodpercre. Aztán visszateszed a jumpert az eredeti helyére, majd ezután a gombelemet is.
Indításkor nyekeregni fog, hogy nem stimmel a BIOS checksum, töltse-e be az alapadatokat, vagy esetleg megcsinálod te kézzel?
Onnan már állítgathatsz mindent, amit csak lehet.
Uhh....
Kellene a laptop pontos típusa.
@8-as: a gép pontos típusa Samsung NP300E5AH
@9-es: kerestem én is guglin, de eddig még nem találtam semmi használhatót az NP300E-re vonatkozólag. Volt egy BIOS reset-es kérdés, de ott más volt a probléma (elfelejtett jelszó) és lezárult azzal, hogy kapott egy kódot, amivel ki tudta ütni a jelszót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!