Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan ronthatok el egy...

Hogyan ronthatok el egy számítógépet?

Figyelt kérdés
Félre értés ne essék nem teljesen tönkre szeretném tenni hanem csak egy kis idöre melyet egy újra rakás helyre hozz.. A helyzet az hogy van egy kocka kis tesóm aki minden áldott nap ordibál a gép elött.Rosszul tanul mellette mert csak a gép a gép és a gép. Eltíltás nem hatja meg mert leül mikor nem vagyunk otthon, lekódolás sem mert ért hozzá és kiveszi az alaplap elemet. Viszont újra rakni nem tud!! Kérlek segítsetek..

2016. márc. 22. 17:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Kiveszed a wincsesztert vagy a RAM modulokat, és probléma megoldva. Nem tudja használni.
2016. márc. 22. 17:09
 2/21 Lajos54 ***** válasza:

Ki kell törölni pár mappát mondjuk a Windows/System32-ből. Már ha engedi...

Ha másképp nem megy, egy CD-re kiírt "Live" oprendszerről (pl. Ubuntu) elindítva a gépet.

2016. márc. 22. 17:10
 3/21 gnoomage ***** válasza:

Szedd ki a procit vagy valamit, törölj rajta mindent, tilts le amit tudsz...

Az a gond, hogy nem írtad, hogy csak ő használja e... Mert ha azt akarod h pl 4-5 napig ne tudja használni a gépet akkor kiszedsz belőle valamit és kész, de ha azt akarod, hogy délután már te is gépezhess rajta, akkor ott már problémák vannak...

2016. márc. 22. 17:15
 4/21 gnoomage ***** válasza:

Amúgy ha ekkora kocka és a jegyein is meglátszik miért nem veszitek el egybe a gépet meg a telefont stb tőle?

Én is nagy kocka voltam/vagyok, de a jegyeim jók voltak, az osztály jobb tanulói között voltam emellett a gépen kívül is volt/van életem, így ezzel véleményem szerint nincs gáz, de az öcsid már komoly függő...

Tegyétek el a gépet, vagy vigyétek át olyan valakihez aki biztos nem adja oda neki és fogadjátok meg, hogy 100%-ba nem adjátok vissza 1-2 héten belül, talán észhez tér, mivel ha olyan mint a többi üvöltős hülyegyerek más nem segít...

2016. márc. 22. 17:22
 5/21 anonim ***** válasza:
Én is azt javaslom hogy valamilyen Live Linux disztro-val törölj le pár Window-os mappát,mondjuk a System32 ami nélkül nem tud elindulni esetleg még a Repair mappa törlésével tudod gajra vágni.De elég az is ha a tápkábelt elveszed vagy a legegyszerűbb ha a HDD-t kiveszed és eldugod előle.
2016. márc. 22. 17:25
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem én nem akarok gépezni vele, csak az övé a gép így eldugni se lehet mert zárja az ajtót de ma lesz 1 órám tónkre tenni. Eldugni dolgokat nem.tudok mert van pót.. Esetleg valami vírus?
2016. márc. 22. 17:30
 7/21 Trevor. ***** válasza:

Mennyire ért a gépekhez? Ha az alaplapról eltávolítasz ezt-azt, akkor az feltűnik neki?

Ha az a cél, hogy ellehetetlenítsd a működést, akkor pár fontos dolgot ki lehet törölni a System 32 mappából, ami az fogja eredményezni, hogy nem indul el a gép.

De csak óvatosan, mert ha újra kell rakni a gépet, akkor az adatvesztés elkerülése végett valami Live Linux-al vagy HDD másik gépbe helyezésével a fontos dolgokat le kell menteni, mert ha elvesznek az újratelepítéssel, akkor azon nagyon ki fog akadni.

BIOS jelszót is "fel tudja törni" úgy, hogy kiszedi az elemet? Mert tudtommal ahhoz CMOS reset is kell jumperrel, amit nem biztos, hogy megtud csinálni.

2016. márc. 22. 17:35
 8/21 anonim ***** válasza:

Azzal nem érdemes próbálkozni,ha egy kicsit és írt hozzá akkor simán leszedi róla...

Szerintem akkor ezt rakd fel a pendrive-ra:

[link]

Ezzel:

[link]

Utána Live módban törölj ki pár dolgot a win mappába és akkor már be se fog tölteni.

2016. márc. 22. 17:36
 9/21 anonim ***** válasza:
A BIOS jelszó jó ötlet,ahhoz egy teljes BIOS reset kell ha jól tudom,feltörni eddig azt nem nagyon tudták,nem egy helyen olvastam már hogy a sikertelenség miatt az alaplapnak kuka lett.
2016. márc. 22. 17:37
 10/21 anonim ***** válasza:
Megfogod a számítógépet mindenestül elviszed és eldugod. Ez a legegyszerűbb. Kész. Komplett számítógépből talán nincs pót neki.
2016. márc. 22. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!