Mitől lassulhatott be ennyire a notebook?
Néhány napja már nagyon lassú volt a notebookom, interneten a weblapokat lassan töltötte be, néha még magában a rendszerben való lépkedés (pl az intézőben kerestem valamit) az is lassú volt, sokat gondolkozott a gép. Már rég volt újratelepítve a szgép, ezért hát újra raktam a windowst.
Viszont azóta még lassabb lett az egész rendszer..........................................
Ez mi a búbánatos fenéért lehet? Előtte formáztam a winyót, majd csak a szükséges dolgokat telepítettem, szóval semmi torrentes dolgot. A boot is iszinyatosan lassú.
Valakinek ötlet?
Lehet elnéztem.. A szabványos VGA amikor nem a deidkált VGA-t írja ki hanem pl HD3000 vagy milyen neveik vannak? Mert az eszközkezelőben rendesen megjeleníti az AMD-s VGA-t. Meg a drivert az feltettem tuti, még meg van a gyári driveres CD, amit mindig felteszek amikor újrateszem a gépet, eddig nem is volt probléma.
Egyébként köszi az eddigi segítségeket:) Esetleg van még ötlet?
"Szabványos VGA"-nál "Szabványos VGA"-ra gondoltam:
A képen integrált+dedikált együtt van, nálad valószínűleg csak egy szerepel. Ha az nem "Szabványos VGA", akkor a driver telepítve lett.
Újratelepítésnél formázást is csináltál, vagy csak kiválasztottad a partíciót és Tovább gomb?
Formáztam a partíciót igen, és utána raktam fel a windowst.
Bár érdekes, mert a formázás nem hosszabb idő? Vagy csak a legelső alkalommal? Mert rányomtam a formázásra, és rögtön megcsinálta. És emlékeszem a legelső alkalomkor vagy 1 óráig csinálta.
Lassulást okozhat még elégtelen hűtés (laptopoknál a hűtőnyílások eltömődése) de ez jellemzően csak a bekapcsolás után kb. fél órával jelentkezik, mire annyira felmelegszik, hogy az automatika lekorlátozza.
Az sem mindegy milyen telepítőlemezről teszed fel a Windows-t, mivel mondjuk egy gyári lemez kiadása óta rengeteg rendszer-frissítés jelent meg, ezek telepítése akár napokig is eltarthat, de legalábbis jópár rendszerindításig még találni fog letölthető és telepíthető javításokat, ráadásul a .NET javításokat a telepítésük után még optimalizálja is, leterhelve a processzort egy ideig. (többéves telepítőlemez helyett érdemes beszerezni egy frissített telepítőlemezt, sok kinlódás megelőzhető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!