Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől lassulhatott be ennyire...

Mitől lassulhatott be ennyire a notebook?

Figyelt kérdés

Néhány napja már nagyon lassú volt a notebookom, interneten a weblapokat lassan töltötte be, néha még magában a rendszerben való lépkedés (pl az intézőben kerestem valamit) az is lassú volt, sokat gondolkozott a gép. Már rég volt újratelepítve a szgép, ezért hát újra raktam a windowst.

Viszont azóta még lassabb lett az egész rendszer..........................................

Ez mi a búbánatos fenéért lehet? Előtte formáztam a winyót, majd csak a szükséges dolgokat telepítettem, szóval semmi torrentes dolgot. A boot is iszinyatosan lassú.

Valakinek ötlet?

2016. febr. 23. 20:03
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Sajátgép megnyitása kb fél perc, a böngészőben a lapok közötti váltás kb 10 sec, mire ez a kommentet elküldi jó sok perc -.-
2016. febr. 23. 20:14
 2/18 CspCsj ***** válasza:

Feladatkezelőben, a Teljesítmény fülön nézd meg a Processzor/CPU terheltségét, ha 50%-nál magasabb, akkor a Folyamatok fülön keresd meg melyik folyamat terhel (alul lehet hogy klikkelni kell a felhasználó minden folyamatának megjelenítéséhez), és ezt a folyamatot megpróbálnám leállítani > jobbegérgomb > Feladat befejezése, vagy Folyamatstruktúra leállítása.

Ha a processzor nem terhelt, akkor a merevlemez állapotát/kondícióját ellenőrizném, mondjuk a HDSentinel programmal.

[link]

Hordozhatót ajánlom, mivel az nem települ, hanem kicsomagolás után egyből indítható a HDSentinel.exe fájllal.

Vagy másik gépen létrehozhatsz Linux telepítőt DVD-re vagy pendrive-ra, amiről indíthatod kipróbálás módban is a gépet, ilyenkor csak a memóriát használja, a merevlemezhez nem nyúl. Indulás után általában egyből működni szokott minden (internet, hang, stb.) szóval tesztelésre ideális.

2016. febr. 24. 01:20
 3/18 CspCsj ***** válasza:
100%

Kimaradt:

Feladatkezelő indítása Ctrl+Shift+Esc billentyűkombinációval, vagy alul a Tálca csíkján jobbegérgomb > Feladatkezelő.

2016. febr. 24. 01:21
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszi a feladatkezelőt már néztem, de akkor megnézem a HDD-t.

Azt nem tudod mitől lehet az, hogy mind a 4GB RAM használatban van, de amikor megnézem a folyamatokat, ott kb csak 300MB Ram-ot látok, ha összeadom a folyamatokat.

2016. febr. 24. 19:57
 5/18 A kérdező kommentje:

Na megnéztem és ez a kettő használja nagyon a procit:

A rendszer üresjárási folyamata (ugrál, 40-70% között...)

svchost.exe (netsvcs) - windows szolgáltatások gazdafolyamata.

Melyik mit csinál, és mit lehetne tenni az ellen, hogy ennyire lefoglalják a procit?

2016. febr. 24. 21:09
 6/18 A kérdező kommentje:

Az üresjárási folyamat közben rájöttem, hogy amennyi még "szabad" a proci erejéből :))

De most néztem, és a chrome is, amikor tölt 40% körül használja a procit. Nem sok ez?

2016. febr. 24. 21:12
 7/18 CspCsj ***** válasza:

Az svchost valószínűleg a rendszerfrissítés (Windows Update) lehet. Az mindig sok memóriát foglal (valamelyik nap egy gépen itt is 2-3GB volt), meg a processzort is eléggé terhelni szokta a művelet alatt.

Ha az üresjárat minél magasabb, az csak annál jobb.

A böngészők terheltsége az aktuális weboldal tartalmától is nagyban függ. Ha sok animáció/reklám látható, akkor az több terheléssel jár.

Próbálj reklámblokkoló kiegészítőt:

[link]

vagy

[link]

2016. febr. 25. 12:07
 8/18 A kérdező kommentje:

Van adblock-om is. Nem értem, semmi sem változott az újratelepítés után, nincs semmilyen új program, sőt még nem is raktam vissza mindent... Nem értem :S

Lehet ez hardveres probléma? Vagy megint újrarakni a win-t segíthet?

2016. febr. 25. 18:55
 9/18 CspCsj ***** válasza:

Driver-ek azért fent vannak? Eszközkezelőben van ismeretlen vagy egyéb eszköz? Ugyanitt a Videokártyák kategóriában Szabványos VGA van?

HDSentinel mit írt a kondícióra?

2016. febr. 25. 23:25
 10/18 A kérdező kommentje:

Driver-ek azért fent vannak? Igen.

Eszközkezelőben van ismeretlen vagy egyéb eszköz? Nincs. Ugyanitt a Videokártyák kategóriában Szabványos VGA van?

Igen.

HDSentinel mit írt a kondícióra?

100%

2016. febr. 26. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!