Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptopra egy Operációs Rendsze...

Laptopra egy Operációs Rendszert sem tudok felrakni?

Figyelt kérdés
Van egy laptopom, aminek le lett formázva a Winchestere. Próbáltam már rá mindenféle oprendszert felrakni (Ubuntu,Windows 10,Windows 8.1,Elementary OS, Chromium OS,Kali Linux) de mindegyis sikertelenül jár a fájlok írásánál. A Windows installer eljut odáig hogy felmásolja a fájlokat a merevlemezre (pipát rak a fáljok másolása mellé) majd a második menüpontnál (Expanding Files) valahány százaléknál egy Errort Dob. (Az egyik ilyen hibaüzenet a 0x80070017). A Linux telepítésénél az Ubuntu és az Elementary az [Errno 5] hibaüzenetet adja, a Kali pedig először nem érti a pendrivot, kihúzom, bedugom, felfogja, és ő is a második lépésnél esik el. Nem tudom mit tegyek. Kérlek segítsetek.

2016. febr. 23. 09:17
1 2
 11/13 kovpet ***** válasza:

Köszi, jól esett!

A válaszra persze megkaptam a szokásos lepontozást, de ez egy ilyen hely :)

2016. febr. 24. 15:51
 12/13 A kérdező kommentje:
Újratelepítéskor nem ment fel a Grub, emiatt nem áll fel a rendszer. Bebootoltam Live USB-t, onnan hogyan tudnám feltolni a Bootloadert, hogy a rendes rendszer is fel tudjon állni?
2016. febr. 24. 16:28
 13/13 kovpet ***** válasza:

Hát, ezt azért ne vedd készpénznek, de én kb így szoktam ilyenkor:

boot a live rendszerről, majd bemountolom a root fs-t valahova és a liveon kiadom ezt:

grub-install --recheck --no-floppy --root-directory=/ahova/mountoltad

Na "No error reported", akkor jó.

Aztán umount és reboot.

Mondjuk ezzel a live rendszer grubja lesz fent, tehát ha összejött a boot, akkor én az élő rendszer alól is ki szoktam adni a fentit, --root-directory nélkül persze.

Ha UUID alapján bootolsz, akkor lehet gond azokkal is, ezt érdemes ellenőrizni. A blkid megmondja az ID-ket, vesd össze a grub konfigjával.

2016. febr. 24. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!