Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Üdv! Mi lehet az oka a gépem...

Üdv! Mi lehet az oka a gépem lassúságának?

Figyelt kérdés

Tudom már nem mai csirke a gépem. 4-5 éves körül lehet.

Gigabyte EP31-DS3L alaplap, Quad Core Q8200 2.33GHz proci, 4 giga ram, ATI radeon hd 5700 videó kártya. 500gb vinyóJelenleg win7 van fent de már a 10-el is próbálkoztam. Régebben nem volt vele semmi gond. Tele játékkal, zenével, filmekkel és programokkal. Villámgyors volt. Kb 1 éve kezdődött ez a lassúság. Legalább negyed óra kell mire elindul minden és meg tudok nyitni akármit is. Már szinte semmi sincs rajta. Újra telepítettem. Feltettem az alap programokat, pl avast, total com. és néhány film. 400 giga szabad az 500ból.

Mi lehet az oka? Remélem tudtok segíteni.

Előre is köszi.

2016. jan. 22. 15:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A tápom: Gigabyte GE-P450-C2

450W (peak power 550W)

2016. jan. 24. 15:32
 12/17 San Bernardo ***** válasza:

Fentiek mind igazak, DE amit magad is tudsz tenni az is fontos.

Túl sok program van telepítve a gépedre.

Hiába nem használod, hiába nincs benne a startup-ban, ha egyszer feltelepült és már egyszer használtad, mindenféle nyomokat hagynak. A sok progi akkor is lassít, ha sohasem használod egy idő után. Ami fölösleges, dobd ki, nem kell hatféle tisztító meg nyolcféle lejátszó és hasonlók.

És ha nem vagy benne biztos, kövesd a régi angol mondást,

"when in doubt, throw it out". Azaz, ha nem vagy benne biztos, hogy kell valami, akkor biztos, hogy nem kell. Különösen igaz ez a free, ingyenes progikhoz, ha kell,majd letöltöd.

Tehát röviden: takaríts, de nagyon könyörtelenül.

2016. jan. 24. 15:32
 13/17 A kérdező kommentje:
A takarítás megy, és ahogy mondtam szinte semmi sincs rajta, mert nem rég lett újratelepítve és nem is használok több programot 1 videóra. :) Nincs rajta szemét.
2016. jan. 24. 15:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Igen, a hdd kuka. Azt a tápot nem ismerem, de szerintem nem az a hibás.
2016. jan. 24. 19:48
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Majd írok, ha kicseréltem, hogy mi lett a változás.
2016. jan. 25. 16:41
 16/17 A kérdező kommentje:
Sikeresen megvettem az új vinyómat és villámgyors minden. Köszönöm mindenkinek!
2016. ápr. 28. 22:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Tudtam, hogy ez lesz... Nincs mit!
2016. ápr. 28. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!