Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Üdv! Mi lehet az oka a gépem...

Üdv! Mi lehet az oka a gépem lassúságának?

Figyelt kérdés

Tudom már nem mai csirke a gépem. 4-5 éves körül lehet.

Gigabyte EP31-DS3L alaplap, Quad Core Q8200 2.33GHz proci, 4 giga ram, ATI radeon hd 5700 videó kártya. 500gb vinyóJelenleg win7 van fent de már a 10-el is próbálkoztam. Régebben nem volt vele semmi gond. Tele játékkal, zenével, filmekkel és programokkal. Villámgyors volt. Kb 1 éve kezdődött ez a lassúság. Legalább negyed óra kell mire elindul minden és meg tudok nyitni akármit is. Már szinte semmi sincs rajta. Újra telepítettem. Feltettem az alap programokat, pl avast, total com. és néhány film. 400 giga szabad az 500ból.

Mi lehet az oka? Remélem tudtok segíteni.

Előre is köszi.

2016. jan. 22. 15:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
HDD csere mert ha már 4-5 éves HDD-d van akkor lehet azzal van a baj,szerezz be egy jó tápot és egy hűtőt és tudod húzni a CPU-t,mehet bele erősebb VGA.Ha HDD rendben van akkor telepítsd újra a legújabb driver-kel.
2016. jan. 22. 15:19
 2/17 anonim ***** válasza:

Kipucolva, pasztázva mikor volt ?

A HDD milyen kondiba van ?

2016. jan. 22. 15:20
 3/17 anonim ***** válasza:
Legesélyesebb, hogy kezd elhasználódni a HDD.
2016. jan. 22. 15:20
 4/17 anonim ***** válasza:

start menü-->keresés-->msconfig-->szolgáltatások-->Microsoft alkalmazások elrejtése-->összes letiltása.

Remélhetőleg ad egy kis plusz sebességet

2016. jan. 22. 15:34
 5/17 A kérdező kommentje:

Pár havonta kitakarítom. (4-5)

A HDD állapota meg hát.. géppel együtt vettem 4-5 éve.

2016. jan. 22. 15:46
 6/17 anonim ***** válasza:
Az ingyenes HD sentinel pontos képet vázol a merevlemez kondiciójáról.
2016. jan. 22. 15:52
 7/17 anonim ***** válasza:
Ez vinyó hiba! Esetleg táp.
2016. jan. 23. 13:01
 8/17 A kérdező kommentje:

Feltelepítettem a HD sentinelt.

Teljesítmény: 100% kiváló

Kondíció: 16% rossz

"A lemez felületén található 77 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.

A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.

A lemez felületén található 5 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).

4398 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.

Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.

Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."

Akkor kuka? :)

De mitől lett ilyen? Csak simán elhasználódás?

2016. jan. 23. 13:18
 9/17 anonim ***** válasza:
gyenge táp is okozhat ilyet, mint olvashattad.
2016. jan. 23. 17:20
 10/17 anonim ***** válasza:
Gondolom nem mai HDD úgy hogy csere,bár a táp típusát tényleg megadhatnád.
2016. jan. 23. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!