Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Férjemmel szeretnénk egy jó...

Férjemmel szeretnénk egy jó számítógépet! Programok amikhez kell: archicad 19, lumion, artlantis 6 mire figyeljünk?

Figyelt kérdés

Valamennyire értünk, mit, hogy kell nézni, de nem kséz gépet szeretnénk vásárolni, hisz ott sok a felesleg, vagy olyan alkatrész ami jó, de nincs összhangban a többivel.

intel (kb i7) 16 gm ram minimum, gfroce videókrátya( archicad 19 K series-t írja, van olcsóbb meg csilalgos eges drága) ssd is kell 120 gb.

Tudnátok öltetekt adni mire figyeljünK? infós haver átnézi mindenképp, de mi az amit érdemes iylenkor figyelni?

2016. jan. 20. 13:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Tudtok oylan procit mondani ami i7 és 6-8 mag? (fene tudja milyen árban van csak azért kérdem aki ért hozzá :D )
2016. jan. 20. 21:23
 12/25 A kérdező kommentje:
közben találtam egy 6 magost és leszálltam a földre :D
2016. jan. 20. 21:27
 13/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

270 nem eleg a teljes gepre ugy hogy munka proci es munka vga is beleferjen

ahogy te irtad egy munkagep sokkal sokkal dragabb mint egy jatekos gep

ellenben a te keretedbol egy jatekos gep lenne idealis teljesitmenyileg,

ebbol még premium jatekos gep is szukos...

nem tudom menyit kerestek vele de minimum a duplaja lenne az amibol ki lehetne indulni

no persze a laptopotoktol (meg a joval erosebb mostani gepetektol) valoszinu 200ezer alatti gep is joval tobbet nyujtana...

de munka vga itt nuku

ha csak kizarolag Quadro t ajanl a program akkor huzos... de hasznalni sem lehet "mezei" vga val? mert laptopba ketlem hogy Quadro lenne pl. ...

2016. jan. 21. 08:55
 14/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

tudom hogy van quadro s laptom de az meregdraga ahogy a Quadro pcie vga is

persze teljesitmenyel aranyosan de a "legolcsobbak" se "olcsok"

amint latad kb. 100+ + 100+ kell csak a vga es cpu parosra

70ezer marad tobbire

eleg sok alkatreszbol all egy gep, foleg ha kell billenytuzet stb is

monitorotok van? mert munkara az is meregdraga es egy "jatekos" monitor ami lealabb FHD s az is 40-50tol indul ami normalis... es munkara erdemes megprobalni

arrol nemnis szolva hogy a nagyobb felbontasuak jelentosen dragabbak

prohardver.hu n is kerhetnel alkatreszoszeirasos ajanlatot az adott celra

mert azert jo lenne ha teljes konfigot leirnak neked szerintem

csak ma mar senkinek nincs masa csak mobilja ezen meg semmit nem lehet csinalni (alkatrrszeket kikeresni mind arkeretnek megfeleloen...)

2016. jan. 21. 09:06
 15/25 anonim ***** válasza:

Most nézem, 270000 ft a keret, így elég nehéz- leginkább a videokártya miatt. Szóval mindenképp i7-es kell, ez fizikailag 4 magos, de magonként 2 szál, olyan mintha 8 magos lenne. Ez teljesen jó. Ezek általában 1150-es alaplapba mennek, ebből olyan kell, amin 4 db memóriafoglalat van (a bővíthetőség miatt), és legalább 64 GB-ot bír. Ez ugyan most nagyon soknak tűnik, de van egy fogadásom,, hogy az Archicad következő kiadása már min. 32 GB memóriát igényel, és pár év múlva meg dupla annyit, szóval hogy ne kelljen 3-4 év múlva új alaplapot venni, célszerűbb most ilyet venni, nem nagy az árkülönbség. A tápegységen nem célszerű spórolni, elég drága gépről van szó, és egy gagyi táp viszi a sírba az egész cuccot. A számítógép ház ízlés dolga. A videokártyával az a gond, hogy ebbe a büdzsébe nem férnek bele a prémium kategóriás kártyák. Itt a gyakorin inkább játékosok, „gémerek” vannak, és egy gamer videokártya nem olyan mint egy professzionális kártya. Nvidiások közül a GTX 960-at szokták ajánlani (játékra). Megpróbálok összeszedni egy konfigot:

Processzor 95000 ft

Intel Core i7-4790 3.6GHz LGA1150

Alaplap 4 memóriafoglalt 64 GB-ig 19000 ft

MSI B85M-E45

Tápegység 21000 ft

FSP Hyper M 600W

Memória 26000 ft

Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz

Merevlemez 14000 ft

Western Digital 3.5" 1TB 64MB 5400rpm

Ház 10000 ft

RaiJintek Arcadia

Ez idáig 185000 ft, és biztos hogy jó összeállítás. A nagy kérdés a videokártya, ebben kérd az ismerősöd segítségét. Próbáljál GTX 960-as kártyák között keresgélni, ez pl. jó:

MSI GeForce GTX 960 4GB GDDR5 128bit PCI-E -70000 ft

Össze-vissza durván 260000-ből van egy jó géped ami bővíthető bármikor.

2016. jan. 21. 13:21
 16/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

32GB ig tamogat ramot

en még nem lattam 1150 t ami hivatalosan 32gb nal tobb ramot tamogatna

arcadiaban 1venti van gyarilag szoval 1-2 (2-3ezer osszesen) venti nem art bele

SSD t is kert

amugy egy variacionak jo de Hyper M 500 tap is boven eleg semmi ertelme olyan OKnak hogy a 600 alig dragabb...

illetve ebbol latszik hogy 270 nagyon keves még egy komolyabb jatekos gephez is

hisz ott minimum ilyen pluszkoltsegek kelenenek az irt konfighoz kepest

tapegyseg +5- 10ezer

gephaz +5- 10ezer

alaplap +5- 10ezer (munka gep ala minimum lenne amugy is a H97/Z97 (nem K s cpu ala is igen!) lap)

ssd +20- 30ezer (egy jatekos gepbe is viszonylag alap ma mar, de itt munkarol van szo es igenyelte is kerdezo)

tobbi az okes maga kategoriajaban

munkara GTX980 ra nem artana beruhazni vagy 970 re legalabb, vagy ha veluk azonos arban van Quardo ami nem szaz eves tipus vagyis lehetoleg Maxwell es

2016. jan. 21. 15:37
 17/25 anonim ***** válasza:

Az alaplapot innen néztem, itt 64 GB memóriát ír (eleve így kerestem):

[link]

Az NVidia Quadro-k itt vannak, de ezeket nem ismerem:

[link]

2016. jan. 21. 16:12
 18/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 gyartoi oldali info szamit

még ök is sokszor elirnak valamit, "bolti" oldalaknal meg rengeteg teves info van szoval azokra altalaban semenyire se lehet alapozni

sokszor még a termek tipusat is elirják...

2016. jan. 21. 16:16
 19/25 A kérdező kommentje:

na akkor eloszlatom a kételyeket :) FÉrjemnek van állása, én gyeden vagyok kislányunkkal, és sajnos egyetemista minimálbért keres éptészmérnökként (tiszta röhej, de ez van) nekem van jelenleg egy lakberendezős megbízás,de nem keresünksokat......sajnos épp csak kijövünk az albival, de szerencsére kaptunk segítséget szülőktől......nem bírja az én gépem már túlmelegszik, Férjem gépén meg szinte alig lehet haladni a munkával 3d-ben

tehát nincs mese kell egy új gép....

de nem vagyunk se iroda v vmi, tehát egy "simán erős" gép kell ami viszi ezeket a programokat, lehetőleg akadály nélkül....

2016. jan. 21. 21:06
 20/25 A kérdező kommentje:
ja és msc-zünk mellette, és 1 gép kevés lesz (azért 1 gép mert enyém 3d ben alig bírja, 15-ös cadben még jó volt, crysist anno fullon vitte....... volt az lassan 5 és fél éve :D tehát fenevad volt de 5 és fél év ! diplomamukát 17 vagy 18-ban csináltam kicsit akadozott, butor fóliát kikapsolva hozt azért a formáját, de artlantist ki van csukva, hogy bírná, hisz a legnagyobb gond, hogy túlmelegszik (hiba hűtő alatta)) amin most dolgozunk amd a6 van benne 2 gb videókártya, 8 gb ram (annyira nem vagyunk otthon amdben hirtelen kellett sokat tudott most jó, 2 és fél éves)
2016. jan. 21. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!