Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom elérni a BIOS-t...

Hogyan tudom elérni a BIOS-t a Laptopomon ASUS X751MJ?

Figyelt kérdés
Van egy ASUS X751MJ laptopom. Telepítettem rá egy Ubuntu 14. 04LTS-t. Az a problémám, hogy nem jelenik meg a BIOS. Az első bekapcsoláskor az F2 billentyűvel megjelent, de mióta feltelepült az Ubuntu nem jelenik meg. Kipróbáltam az összes F1-F12 billentyűt, a ctrl-t, alt, delete, Esc, de egyikre sem jelenik meg. Az Ubuntu amúgy tökéletesen működik.

2016. jan. 14. 22:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam már úgy is számtalanszor de semmi, és nem jön elő a bios. Most is azt próbálgatom. Azt tudom, hogy a bios töltődik be először de valami ezek szerint nem stimmel. Még azt sem tudom megnézni, hogy milyen tipusu alaplap van a gépbe, és mi a bios verziója.Szerinted ha letörlöm a linuxot és újra kezdném az egészet működne? Tudom, hogy nincs köze az operációs rendszernek a bios betöltéséhez. Vagy vigyem vissza nekik az Euronics-be, hogy BASSZÁK mega szarukat?!
2016. jan. 17. 14:48
 12/25 A kérdező kommentje:
Ja és az ügyfélszolgálatos tényleg egy balek volt. Annyit még én is értek a gépekhez mint Ő. Csessze meg a nagy segítőkészségét az ASUS-os Anyukája!!!
2016. jan. 17. 14:53
 13/25 anonim ***** válasza:

Miért akarsz amúgy belépni a biosba?

Mert ha be van állítva a boot sorrend és bootol pendrive-ról vagy dvdről, akkor tök mindegy, mert tudsz wint feltenni.

2016. jan. 17. 15:25
 14/25 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy hiába állítottam be a boot sorrendet még az elején azóta egyetlen telepítő sem bootol be, mióta az UBUNTU feltelepült. Még egy eredeti gyári XP-vel is próbálkoztam, de az sem. Mivel nem tudok bejutni a BIOS-ba hogy megnézzem megmaradt-e a sorrend ezért is nem tudhatom mi lehet a boot-olással. A WIN-10 azt írja ki hogy csak Boot-olással tudom telepíteni, Ubuntu alol nem indul.
2016. jan. 17. 15:51
 15/25 anonim ***** válasza:

Az oprendszerek nem tudják átírni a boot sorrendet. Ott valami komolyabb gond lehet.

A linux dvd bootol?

2016. jan. 17. 15:55
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen, az Ubuntu bebootol és működik rendesen, de egyetlen Windows lemez sem bootol be. Sem az eredeti gyári XP, Sem a letöltött Win 7 amit eddig másik asztali gépen már használtam, sem pedig a most letöltött Win 10 nem bootol be. A biost továbbra sem érem el. Hát ez érdekes nem?
2016. jan. 17. 16:51
 17/25 A kérdező kommentje:
A windows 7 egyszer bebootolt de akkor mint már írtam előbb kék halál és nem támogatott rendszer. Most meg semmi...
2016. jan. 17. 16:53
 18/25 anonim ***** válasza:
De nem a telepített rendszer hanem a dvd bootol?
2016. jan. 17. 17:03
 19/25 A kérdező kommentje:
Igen a DVD boot-ol be!
2016. jan. 17. 17:14
 20/25 anonim ***** válasza:

:) Ez is mutatja a linux sokrétűségét. :)

Esetleg próbáld meg, hogy dvd-ről gparteddel törlöd a teljes ubuntut, partícióval mindennel együtt, aztán új partíció és formázod ntfs-re.

Utána próbálj meg bootolni a winnel.

Persze az adatok így elvesznek az ubiról. Ha valami fontos, akkor azt mentsd le.

2016. jan. 17. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!