Hogyan tudom elérni a BIOS-t a Laptopomon ASUS X751MJ?
Igazából az operációs rendszernek nem kéne, hogy köze legyen a bios-hoz. Próbáld meg frissíteni a biost.
de amúgy itt van egy halom gyakori billentyűkombó:
Ha egyik se megy, akkor baj van
Az oprendszernek semmi köze a bioshoz. A bios még az oprendszer előtt betöltődik, magának az oprendszer betöltődésének és a gép működésének is feltétele a bios betöltődése.
Te mit állítottál a biosban?
Megvettem a gépet, alapból FreeDos volt rajt.Bekapcsoltam a biosban átállítottam a boot sorrendet, hogy első a dvd meghajtó legyen, utána a hdd és stb. Szerettem volna feltenni rá egy Windows 7-et de kék halál mindjárt az elején és kiírta hogy nem kompatibilis a hardverrel. Betettem az Ubuntu telepítőt és az tökéletesen települz rá. A bioshoz már nem is tudtam hozzáférni mióta fent van az Ubuntu. Windows is kellene mert a párom nem boldogul a Linuxal na és néhány programot csak Windows alol lehet futtatni. Az Ubuntu kb 30 másodperc alatt betölt, és nincs vele semmi gond. Mivel nem állítottam a biosban boot sorrendet így be kellene
bootolnia de nem csinálja, hanem az Ubuntu töltődik be. Nagyjából ez a történet. Talán küldjem szervízbe vagy van még ötleted?
tegnap 18:08
"Fantasztikus" egy ügyfélszolgálat. Gratulálok az ASUS-nak, eladják a gépet valami olyan. Szánalmasak.
Azt nem mondták ezek a nagyon buták, hogy a bios-t hogyan éred el? Vagy, hogy hogyan lehetne resetelni a bios beállításait? Mert ez így eléggé érdekes. Az oprendszer nem írja felül a bios-t.
Ez az ügyfélszolgálatos is jó hülye kell, hogy legyen a gépekhez. Mi az, hogy túl gyorsan tölt be az oprendszer?? facepalm
Komolyan agyhúgykövet lehetne kapni ettől a sok baromtól.
Amíg az alap bios be nem töltődik, addig az oprendszer sem tud betöltődni. Tehát a biost mindenképp el kell érni valahogy.
Kapcsold ki teljesen NE CSAK ÚJRA INDÍTSD!! és próbáld meg úgy az F2-t, deletet már azonnal a bekapcsolás után nyomkodni, vagy folyamatosan nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!