Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 7 újratelepítésnél...

Windows 7 újratelepítésnél partíciók?

Figyelt kérdés
Telepítés előtt állok, és egyedül ettől a partícionálástól félek, egyedül emiatt nem merek hozzákezdeni (első telepítésem lesz). Nem értem az egészet, sehol sincs leirva se. Tiszta telepítést akarok, lementettem az adataimat pendrivera (fényképek, videók családi, ...stb), és a partícionálás résznél majd hogy csináljam? Formázzam le, aztán töröljem a partíciókat és hozzak létre újat? Vagy elég leformázni? Ez nekem nem világos, valaki elmagyarázhatná nekem, köszi előre is a válaszokat!!! :)
2016. jan. 2. 15:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Miért mondod, hogy nincs leírva sehol sem?

Írd be a keresődbe: "Windows 7 újratelepítés"

Válogathatsz videókból, részletesebbnél részletesebb leírásokból, a Neked legmegfelelőbb szempontok alapján...

2016. jan. 2. 15:32
 2/11 A kérdező kommentje:
De hogy a partícióknál mit kell csinálni, le van írva??? Küldd már a linket :D Mert én nem tudom mit kell csinálni, hogy kell-e formázni, vagy törölni kell a partíciókat, vagy ....???
2016. jan. 2. 16:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Rengeteg videót megnéztem, egy napig néztem ezeket, de senki se tudta mire jó a partíció, csak mindenki össze-vissza beszélt, azt se tudták ennél a résznél, hogy fiúk-e vagy lányok, és csak gyorsan rákattintottak valamire és tovább, de nem is mondtak semmit. De nekem pont ez a rész homályos csak, a többit egy baba is megcsinálja aki eléri az egeret -.-
2016. jan. 2. 16:29
 4/11 Gábor_79 ***** válasza:

Ha nem az egész meghajtót akarod törölni, akkor számba veszed a partíciók számát és méretét. Az utóbbi azért fontos, mert a betűjelek nem fognak megegyezni telepítéskor, azzal amit általában megszoktál, úgyhogy csak a mérete alapján tudod azonosítani azt amit kiválasztottál telepítésre.

Mikor a kiválasztás részhez érsz, akkor ilyesmit láthatsz [link] Itt egérrel rányomsz arra a méretűre, ami eredetileg azonosítottál cél-partíciónak. Ha ki van jelölve Next-et nyomsz és folytatódik a telepítés. Meg fogja kérdezni, hogy törölheti a tartalmát > igen, mert amúgy nem fogja befejezni.

2016. jan. 2. 17:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Úgy ahogy Gábor_79 leírta, teljesen oké.

Másik lehetőség:

Te azt írtad, mindent lementettél pendrive-ra. Akkor:

Ha eljutottál a particionálási részhez, egyenként rákattintasz (kijelölöd) a meglévő partíciókra és utána a Törlés-re. Ezt végigcsinálva eljutsz oda, hogy az egész lemezed egyetlen "nem lefoglalt terület" (unallocated) lesz.

Ekkor ezt kijelölöd és létrehozol egy új (New) partíciót a rendszerednek.Beállítod a következőket:

- méret (beírod a kívánt értéket)

- beállítod elsődlegesnek (primary)

- fájlrendszer (NTFS)

Ha ezeket leokézod (Apply) a következő ablakban ott lesz az új lemez felosztásod:

1. partíció: system reserved ... x100 MB (ezt a telepítő automatikusan létrehozza, akár akarod, akár nem.) Ehhez soha ne nyúlj hozzá a későbbiekben!

2.partíció: xxx GB Primary (amit megadtál méretet, akkora lesz) Erre megy majd az új Win7.

3. xxxGB Unallocated space (ez a megmaradt szabad területed. Ezt ráérsz majd a már kész Win7 lemezkezelőjável partícionálni, formázni és rátenni a pendrive-ról a lementett adataidat)

A 2. partíciót kijelölöd és Next. Elindul a telepítés...Innen már tudod, azt írtad...

Még egy nagyon fontos dolog: az új Win7-en még nem lesz NET-ed, ezért a drivereket is töltsd le és mentsd el. A talapítés végeztével az új win-re azokat rakd fel először

2016. jan. 2. 19:11
 6/11 anonim ***** válasza:
*telepítés (a többi elütést is kérem elnézni!)
2016. jan. 2. 19:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Szóval a [partíció törlése] = [partíció formázása] ? Tehát Ha törlök minden partíciót, akkor le is formázza?
2016. jan. 20. 18:53
 8/11 A kérdező kommentje:
És mikor törlöm az összes partíciót és létrehozom az új partíciót , akkor milyen méretet kell megadjak? Vagy amit alapból megad neki az jó/elég? És ha ezt megcsinálom 2 partícióm lesz, ezután mi a teendő?
2016. jan. 20. 18:56
 9/11 Gábor_79 ***** válasza:

A partíció törlése nem egyenlő a létrehozásával. Amikor csak törlöd, akkor csak egy lefoglalatlan terület. Utána formázod. A telepítő által megadott automatikus méret, az a meghajtón elérhető legnagyobb terület. Ha két partíciót(területet,részt) akarsz létrehozni, akkor el kell osztani kettővel a feldobott számértéket. Ha egyenlő részeket akarsz. [link]

De a válasz: csak töröld le. Maradjon lefoglalatlan. A telepítő majd formázza magának. Ha nem akarod az egész lemezt törölni, akkor érdekesebb.

Kismillió leírás és videó van az egész folyamatról. Ha megnézel 4-5-öt, akkor érthetőbb. Azért nem időznek a kérdezett dolgon, mert nem kell. Jelentéktelen.

2016. jan. 21. 10:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Ja értem, tehát törlöm az összem meglévő partíciót, aztán lesz egy unallocated "partícióm", amit leformázok, és utána már rögtön mehet a "tovább"-ra?
2016. jan. 21. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!