Ubuntu-hoz melyik partíciók szükségesek?
Figyelt kérdés
Elég régen telepítettem már partíciókat linux alatt és már csak a swap-ra emlékszem, hogy annak 4 gb-ot érdemes adni. Arra is emlékszem, hogy 3 partíció szükséges csak elfelejtettem melyik 3.2015. dec. 23. 16:34
1/2 anonim válasza:
Elég egy ext4 fájlrendszer melynek csatolási pontja: \ és még egy swap(cserehely) is kell, amelynek mérete általában a ramod fele(de maximum elég 4GB is).
2/2 anonim válasza:
Abszolút minimum egy kell a gyökér (root vagy /) fájlrendszernek.
Gyakorlatban kell még egy a swap-nek - ennek mérete kb. a RAM méretével azonos ( [link] ).
Szvsz. asztali rendszernél én azt javaslnám, hogy a /home könyvtárat külön partícióra érdemes rakni, így a személyes állományok a rendszer meghibásodásánál elszeparált partíción vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!