Windows 7 telepítő probléma?
Sziasztok. Adott egy Acer Aspire ES1-512-es laptop, amire egyszerűen nem tudok felkönyörögni egy windowst se.
Eredetileg Windows 8.1-el vásároltam, aztán frissítve lett 10-re. Egyik operációs rendszert se szeretem, folyton gondok voltak velük, lassúak, 10 kompatibilitását pedig meg sem említeném.
Windows 7-el sosem volt gondom, úgyhogy elhatároztam, hogy felteszem azt, mert hát miért ne... leformáztam szépen mindent, majd elindította a telepítőt, de újraindult. Most ott vagyok, op rendszer nélkül nem ismer fel semmilyen telepítő pendrive-ot. Xp, 7 és 10 telepítőm van, egyiket se akarja.
A biosban az usb HDD az első boot
A pendriveok és a telepítők 100%-osan működőképesek. (Amelyik gépről írok 10 perce telepítettem rá win7-et ugyanarról a pendriveról).
A Win 10 usb pendriveot néha ismeri, néha nem (de a telepítésig ezzel sem indul el)
Biosban LEGACY boottal a win7 telepítője addig elindul, hogy "Starting Windows" utána fekete képernyő, UEFI-ben egyáltalán nem...
Ötletek? Jelzem a laptopban nincs CD meghajtó, így azzal sajnos nem tudok próbálkozni.
Egyébként az usb-ket YUMI, Windows 7 usb/dvd tool-al és a diskpartos megoldással csináltam mindegyiknél elvérzett....
Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia! Köszi a válaszod. Igen, van. Security menüben van olyan, hogy "Secure Boot Mode" ez "Standard", de feketén van - nem tudom módosítani.
Alatta van még olyan, hogy Erase all Secure Boot Setting, Select an UEFI file as trusted for executing vagy Restore Secure Boot to Factory default.
a boot módnál a Standardot nem engedi módosítani..
Köszi a linket. :) A biosban megcsináltam ugyanezt, windowsból nem tudom elindítani (mivel nincs windows rajta jelenleg - ez a bajom).
Biosból megcsináltam, de nem indul el így sem... se xp, se 7...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!