Ezek közül a laptopok közül melyiket ajánlanátok?
Sziasztok! :)
Laptopot szeretnénk venni karácsonyra, elsősorban otthoni használatra: film, internet, facebook, tanulás stb, de nem bánnám, ha egy pár normálisabb játék is elmenne rajta. Gondolok a FIFA-ra vagy ilyenek (persze nem a 15 vagy 16-os)
Maximum 120 ezer forintot szánnánk rá. Ezen a hárman vacillálunk. Szerintetek melyik lenne érdemesebb választás?
A két ASUS nagyjából egyforma, szerintem viszont a Lenovo gyengébb. A teljesítményt is gyengébbre adja. Bár a Lenovoban dedikált videokártya van.
Szerintetek a három közül melyiket érdemes, melyik felelne meg ezeknek a céloknak. Esetleg ajánlhatnátok is egy párat nagyjából ilyen ár körül.
Ilyen célokra nagyjából bármelyik laptop megfelel a piacon. Ott kezd kalandos lenni a kérdés, amikor bejön a játék, mint igény. A 3 laptop közül talán a Lenovo erősebb játékok terén, de az sem egy égi meszelő, inkább a régebbi játékokkal fogsz tudni játszani.
De igen, az Asus laptopoknál a proci viszi a prímet, a Lenovonál meg a VGA. Én lehet valamelyik Asusra mennék rá, mert hiába a dedikált VGA, gyengébb proci mellett nem sokra mész vele. Sajnos 120-ból nem fogsz erős laptopot találni, amivel játszani is tudsz, max tényleg régebbiekkel.
Azt vedd, ami szimpi. Bár mondom, ha kevés a játék, és sok az egyéb, amit felsoroltál, akkor inkább az Asust a proci miatt. Facebookhoz, internethez nem kell dedikált VGA.
Köszi szépen a választ. Számomra mindenképpen az ASUS-ok a szimpatikusak. A játék csak másodlagos cél, elsôsorban otthoni célokra kell. Viszont az ASUS-nál a videokártya miatt nem lesz probléma a sebességgel. Mondjuk filmnézés vagy hasonlók?
És érdemes +4GB rammal venni?
4GB RAM is elég, párom gépében is annyi van, és Intel HD Graphics, teljesen jól használja azokra a dolgokra, amik a te igényeid. Az övé prociban egy picit erősebb, de tényleg csak picit.
De ha nagyon szeretnéd, akkor +8.000 Ft-ért rakathatsz bele még 4GB RAM-ot a laptopszalonnál, és akkor lesz 8GB.
Nincs mit! :) Annyival tud többet a drágább Asus, hogy 2× nagyobb a vincseszter, illetve van VGA kimenet, ami jól jön pl. akkor, ha ráakarod kötni a laptopot TV-re, a jobb moziélmény érdekében. :) Bár HDMI kimenet is van, ami manapság jobb, mint a VGA, mert azzal a hang is átmegy a TV-re, de a VGA esetében csak a kép.
Amúgy nekem is Asus laptopom van, és semmi bajom vele. Sokan brekegnek, hogy így béna az Asus meg úgy sz×r, de szerintem teljesen jó termékeket gyártanak.
Ezek is hasznos dolgok...
Nekem is van egy pár ismerôsöm, akik ASUS-t használnak, és meg vannak vele elégedve. Én személyesen jó márkának tartom.
igen, szerintem is ez a legjobb a négy közül.
+RAM-ot utólag is lehet bele rakatni, igaz?
Lehet igen, azt bármikor. Mindenképp nézzétek meg azért a gépet, hogy szimpatikus-e, mert 14 napon belül indoklás nélkül visszafizeti az árát a laptopszalon, természetesen ha sértetlen állapotban van. Tehát fóliákat még ne vegyétek le, semmit ne dobjatok ki. :)
Annyi anyagi vonzata van, hogy DOS van rajta, tehát ha ráraktok egy Windowst, akkor nekik vissza kell állítani a DOS-t, ha ti nem tudjátok, ami valami 5000 Ft körül mozog a laptopszalonnál.
Illetve, mivel a gép részese az ASUS bizalom programnak, ezt is 15 napon belül vegyétek igénybe, mert...A többi az oldalon :)
Mondjuk ezt a memóriabővítés dolgot mindenképp kérdezzétek meg az Asus bizalom, meg garancia szempontjából, hogy ha fél év múlva beleraktok +4GB-ot, akkor hogyan alakul a garancia, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!