Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért merül le a laptopom...

Miért merül le a laptopom akksija ilyen hamar? És mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Háromnegyed óra alatt lemerült ma. Hozzáteszem, ritkán használom így, mindig hálózatról megy. CSak időnként szoktam lemeríteni, mert úgy tudom, az jó neki. Először több,mint két óráig is bírta. 2013 szeptemberében vettem a laptopom, semmi gondja nem volt, most sincs neki, de ez aggaszt. Lenovo G500s

2015. nov. 22. 00:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

értem, köszi. nem nagyon értek az informatikához, szóval nem tudtam, ez mit jelent.

Anno a boltban mondták, mikor megvettem a laptopot, hogy ha hálózatról használom, akkor se vegyem ki az akksit. És azt is mondták, hogy időnként lemerítgetni is felesleges. Csak arra figyeljek, hogy ha már merül, merüljön le teljesen, ne legyen az, hogy kicsit, v félig lemerül, aztán visszatesezm hálózatra.

Én mindezt be is tartottam.

2015. nov. 23. 11:48
 12/13 anonim ***** válasza:
Az uzletben kb annyit ertenek az aksik anatomiajhoz mint nagyapam a c++ programozashoz.
2015. nov. 23. 21:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Lényegében a li-ion és li-polymer akkuknak (pl. laptopban) az a legrosszabb, ha teljesen lemerülnek, egyébként mindegy a töltés módja és ideje. A boltban pont hülyeséget mondtak.

A szünetmentes tápegység leegyszerűsítve egy 12V-os akkumulátorból és inverterből áll. Áramszünet esetén azonnal átvált az akkura, az inverter pedig a 12V feszültségből 230V-os hálózati áramot állít elő. A teljesítménytől függően 10-15 percig vagy akár órákig képes áramszünet esetén áramot bíztosítani. Ezekben ólomsavas (zselés, karbantartásmentes) akkumulátorok vannak, így nem lehet párhuzamot vonni a li-ion akkumulátorokkal.

2015. nov. 24. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!