A laptopom nagyon lassú. Mit tehetnék, az újratelepítésen kívül?
Mióta az asztali gépembe vettem egy SSD-t, elismerem, az átlagos sebességet is viszonylag lassúnak érezném megszokásból, de azért az mégsem normális, hogy a Chrome-ban egy flash játék 3-4 másodperc (!) múlva reagál a kattintásra. Ha meg esetleg közben Steamen töltök le, a böngésző használhatatlanná válik - percekig tölt egy lapot, nem reagál szinte semmmire.
A lemez nem töredezett, nem vírusos a gép, néha CCleaner-rel tisztítom is, de nem mint az őrült. A rendszerpartíció 100GB, ebből 55GB szabad, általában a másikra telepítek mindent, de azon is van 300GB szabad a 830-ból.
Windows 8.1 van rajta, utoljára talán májusban telepítettem újra (nem szoktam gyakran). Januárban lesz 3 éves a gép, bár igaz, hogy egy kiporolás is ráférne már, mert alapjáraton 45-50 fokos a proci, ami régebben 30-35 körül volt. Van alatta külső hűtő, ami fabatkát sem ér.
Egyébként egy Asus K55VJ-ről van szó i7-3610QM-mel, 8GB RAM-mal, 1TB HDD-vel, és GT635M videokártyával.
Mit tudtok tanácsolni, amivel a Windows újratelepítésén kívül érezhető eredményt érhetnék el? Hosszabb távon mivel lehet megőrizni a gép teljesítményét?
Vagy már ennyire gyenge/elavult lenne 3 év után szegény?
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..
Pedig igen, újrahúzás lenne jó...
Aztán csinálni egy rendszermentést a D-re, ahonnan a beállított rendszered visszaállíthatod arra az állapotra. Ez a hosszú távú, mivel kb 10 perc alatt visszaállítható. Pl NortonGhost15Live Cd
ne viccelj,ez a proci bivalyerős laptop mércével.gondolom jó drága is volt anno.
malwarebytes futtatása,lemeztöredezettség mentesítés,optimalizálás,ez utóbbira jó az advanced system care.driverek frissítése és nagyjából ennyi,ha nem segít akkor marad az újrahúzás.
Köszi a tippeket.
Anno 220 ezer körül vettem, egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!