Miért így indul a gépem?
este áramtalanítani szoktam, reggel mikor visszakapcsolom az áramot és megnyomom a bekapcsoló gombot, egy másodperce beindul (elkezdenek forogni a ventik stb.) utána leáll, vár egy kicsit és úgy indul el teljesen.
Miért?
Alaplap - Asus P5QL
Processzor - c2d e8500 (3.5-re felhúzva)
Videókártya - GT 740
Táp - Thermaltake hamburg 530w
ezenkívűl 6 gb ram, ssd+hdd,
Egyébként ez a tápegység hibája lehet, nekem is ezt csinálta elég sokáig egy gépem. Még akkor is így indult (10 esetből 9-szer), ha nem volt áramtalanítva az elosztó.
Később, hardver fejlesztés miatt tápegységet cseréltem. Mielőtt bármit módosítottam volna, de a táp már ki volt cserélve, kipróbáltam: teljesen hibátlanul indult minden alkalommal. Próbaképpen betettem azt a tápot, amit lecseréltem, egy másik gépbe. Ott is ugyanígy viselkedett.
Ami még talán bizonyító erejű: a munkahelyemen -biztonsági okokból- minden gép áramtalanítva van este, másnap reggel mégis hibátlanul indulnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!