Kedves Szakértők! Vettem egy használt laptopot LINUX (Ubuntu 14. 04) op rendszerrel, a teljes (160 Gb) HDD ext3-ra van formázva. XP-t szeretnék feltelepíteni, a LINUXra nincs szükségem. Hogyan tudom leszedni a LINUXot és feltenni az Xp-t?
Egyből XP telepítőlemezzel nem boldogultam az elején, mert bár az XP telepítő az illesztőprogramok ellenőrzését stb. elvégezte, de utána hibával leállt (a számítógép károsodását okozhatja a folytatás). Letöltöttem az Ubuntu telepítő lemezt és a valami mást választottam a menüben, 10 Gb kivételével kértem új partíciót, FAT32-et választva. A folyamat elindult, de kb. 7 óra múlva sem ért véget és nem fagyott le, ki tudtam lépni a telepítésből. Mit kell tennem? Ha lehet, lépésről-lépésre kérnék segítséget.
Nagyon köszönöm.
beteszed az ubuntu telepítő lemezt,és kipróbálásra mész.
ott kiválasztod a gparted programot,és teljes egészében törlöd a hdd-ről a partíciót ( partíciókat ) , így kapsz 160 giga szabad helyet.
ezt felosztod 2 részre,mind a kettőt formázod ntfs-re.
majd ha ezzel megvagy,és van két ntfs partíciód,szépen berakod az XP telepítőt,és menni a fog a telepítés,feltéve,ha nem a telepítő lemezed a hibás. :)
ne erőltesd az XP
hamarabb megszállja az ördög mint hogy befrissítene a védelem
"Hogyan tudom leszedni a LINUXot és feltenni az Xp-t?"
"XP telepítőlemez ... hibával leállt"
Amíg nem lehet tudni, milyen hibával állt le és miért, addig az a válasz, hogy XP telepítőlemezzel formatálás.
Amúgy ne formatáld a lemezt a live Ubuntuval, pláne ne FAT32-re. Maximum töröld a partíciókat és esetleg partícionáld újra, minden mást bízz az XP-re. (Már ha tényleg mindenáron XP-t akarsz feltenni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!