Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A gépekben miért fontos hogy...

A gépekben miért fontos hogy minél több Wattos legyen a tápegység?

Figyelt kérdés
:DD

2015. okt. 26. 23:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Fontos? Engem néha kicsit zavar, hogy minimum duplaakkora a legkisebb kapható, mint ami nekem kéne...

Vagy manapság ez a menő? Nem értek hozzá, a gépem vagy 8 éve bőven megfelel az igényeimnek, azóta nem cseréltem. Bezzeg régebben folyton bővíteni kellett...

2015. okt. 26. 23:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem az a fontos hogy minél több legyen, hanem hogy elég-e a számítógépben lévő hardware eszközök működéséhez. Így egy nagyobb teljesítményű gépben az alkatrészeknek is nagyobb teljesítményre van szüksége, ezért fontos a tápnak is a nagyobb teljesítmény. Egy átlagos "gamer" pc-hez szinte minden esetben elég egy 500W-os táp, abból az enyém maximum terhelés alatt 320W körül eszik.
2015. okt. 26. 23:37
 3/4 anonim ***** válasza:

A kérdés teljesen értelmetlen számomra: a fogyasztás alapján kell megválasztani a tápegység teljesítményét. Pontos típus kiválasztását pedig befolyásolják a benne rejlő alkatrészek "minősége" (vagy ha úgy vesszük, akkor a márka), aztán a hatásfoka, az aktuális ára (ez alapján az ár/érték aránya) és még sok egyéb tényező az igényektől függően (pl moduláris, kábelek hossza, stb..)

Tehát nem minél több wattos tápegység kell, hanem a gép teljesítményéhez mérten egy optimálist kell választani. (azért célszerű egy nagyon kicsit túlméretezni a bővíthetőség miatt).

2015. okt. 26. 23:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem a watt szám számít. Vegyünk pl. egy 600w akyga tápegységet. Hulladék, max. 200w-ot ad le. A lényeg az, hogy a gép fogyasztásánál kicsit többet le tudjon adni, legyen jó a hatásfoka (ált. 80+ hatásfokúak a jó tápok), és ne vágja tönkre a gépet (ne legyen túlfesz. ,túláram stb.) Nekem thermaltake hamburg 530-am van, nagyon jó táp.
2015. okt. 27. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!