Linux? Vagy Windows?
Van egy régi gépem 1gbRAM 2.8ghz proci 256mbGPU
milyen op. rendszert rakjak rá? (pl: win xp, ubuntu,)
Nem pont játékra kellene max 1-2 netesre mert ezen a gépen neteznék csak és azért nem lenne baj ha nem dög lassú lenne.
Linux ≠ Ubuntu.
Én erre is stabil Debiant tennék természetesen , icewm-el , ha netes játéka is kell akkor Chromeot is telepíts , 45-ös verziónak már kisebb valamivel a memóriaéhsége. Nem lesz gyors de működni fog , külön flash nem is kell ,elvault és csak lassít. Amikor meg nem netes játékokkal játszol terminálból elindítod az Uzblt vagy Midorit és emberibb sebességgel netezel. Ha letöltesz dokumentumokat , megjelenítésükre használj abiwordot és gnumericet , majdnem annyit tudnak mint a libreoffice writer és calc.
Szerintem inkább Xubuntu-t tegyen rá.
A Debian-nal szembeni előnye:Friss csomagok,az EGYETLEN olyan Ubuntu alapú disztó ami nem omlott össze nálam(többi Ubuntu varriánshoz szembeni elönye),jobb hardware támogatotság(ne kelljen már vért izzadni hogy wifi legyen),sokkal kényelmesebb a használata(müködik minden benne és nem kell órákat konfigurálni).
Debian elönye a Xubuntu-val szemben:Stabilitás(nem hiába használják szerverre),régi géphez jobban optimalízálodik,az összes felület kifogástalanül müködik,sokkal több hozzá a csomag.
Átlag Linux-osnak aki csak használni szeretné elég a Xubuntu,aki meg is szeretné tanulni annak meg inkább Debian vagy Arch.
Debian + backports = better than the latest ubuntu.
4.1-es kernelem van , 5-ös libre , minden lényegi összetevő/szoftver friss a rendszeremen , a stabilitás mellett. Így beállítani a rendszert kb 5 perc és nem is nehéz.
Aztán lehet bennem van a hiba , nem mindig tudok az átlaguser fejével gondolkodni:)
Aki semmit nem akar maga beállítani annak talán jobb valamelyik ubuntu , kivéve ha ez nem jár együtt bugokkal instabilitással.
#Csakany Dominik1993:
Xubuntu is ubu származék, csak az alap GUI felülete XFCE.
Debian esetében külön kell telepíteni, ott a 6 -os felel meg a 12.04 -nek, a 7 -es pedig 14.04 -nek. :-)
Már az kizárja azt , hogy nem működtek a szükséges driverek, hogy egy forkon meg igen , ott a felhasználó hibázott el valamit (pl rossz verzió). Asztali gépen nekem is van telepítve fglrx driver , laposon meg nvidia és rejtélyes módon mindkettő működik , lehetővé téve számomra , hogy komolyabb játékokkal is játszhassak (war thunder). Sőt a wifim is zárt forrású (linux-source) , így közvetlenül telepítés után nekem is csak vezetékes netem volt , de mire kb egy xubuntu telepíti a frissítéseket arra én már beállítottam az összes repositoryt , hozzáadtam az összes drivert , és telepítettem egy paranccsal minden szoftvert.
Már alaposan belaktam ezt az OS-t , nem látom értelmét annak , hogy cseréljem , ez vonatkozik a GUI-re is , 4 g ram mellett bőven jó a KDE:>
@H.Tibor87:Az Ubuntu legtöbb problémáját a Unity okozza.Azt meg nem felejtsük el hogy a canonical már nem támogatja tehát nem cég fejleszti hanem a közösség.
Lehet hogy sokaknak jobb a Debian mint a forkjai de nekem ez felel meg így ezt tudom ajánlani.Az tény hogy az Elementary OS és agyon forkolt társai mind sz*rok.De nem mind1gyik rossz.Én mondjuk nem sietek Debian-ra váltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!