Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux? Vagy Windows?

Csigusz9 kérdése:

Linux? Vagy Windows?

Figyelt kérdés

Van egy régi gépem 1gbRAM 2.8ghz proci 256mbGPU

milyen op. rendszert rakjak rá? (pl: win xp, ubuntu,)

Nem pont játékra kellene max 1-2 netesre mert ezen a gépen neteznék csak és azért nem lenne baj ha nem dög lassú lenne.

2015. szept. 13. 18:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

"gagyi abalakkezelővel is (pl xfce) "

Az XFCE egyáltalán nem "gagyi". Nincs túlcsicsázva, de ebben is rejlik az ereje: elfut régebbi gépeken is, mert nem foglalja le feleslegesen az erőforrásokat.

"akadni fog a youtube a Flash Player miatt"

Az ablakkezelő független a Flash változatától. Nekem nem akad a Flash lejátszás, pedig XFCE ablakkezelőt használok.

Kulcsszó: pepperflash

[link]

2015. szept. 13. 19:22
 12/36 anonim ***** válasza:
0%

Igen, úgy gagyi mint kinézetre.

Azért megnézném az Ubuntut 512 rammal. :D 1TB sawp-al és folyamatos HDD loadal is olyan lassú lehet… De kinek mi. Én 512-ramra még csak XP-t sem tennék. Csak Puppy-t.

2015. szept. 13. 19:34
 13/36 anonim ***** válasza:
XP vagy Xubuntu illetve annál kevesebb gépigényű disztrót tennék rá.Hiába eszik keveset alapból a WIN Home Premium,netezéskor azért felmegy az igénye.Nekem ez az oldal meg szól alatta a youtube 1.25 gigát eszik :D (HP alatt)
2015. szept. 13. 19:37
 14/36 anonim ***** válasza:
74%

"Azért megnézném az Ubuntut 512 rammal"

Az Ubuntu alapvetően az Unity ablakkezelő rendszert használja, ami az egyik leginkább gépigényesebb, éppen ezért nem is javallott, inkább valamilyen egyszerűbb ablakkezelő(t használó disztribúciót),

* [link]

* [link]

* [link]

2015. szept. 13. 19:56
 15/36 anonim ***** válasza:
0%
Nem egy abalakkezelőre értettem azt, hogy megnezném 512MB rammal hanem az egész Ubuntura. Ahhoz kevés 512MB ram. Legyen bármilyen alblakkezelővel. Ugyan ez igaz a Debire is, igaz az ubi ennek a forkja. De a lényeg 512MB ram édes kevés. Elehet játszani a háttérrel meg a terminállal, de ahogy felmész netre vége, ugyanígy az indítási idõ is. Felesleges butaságokat beszélni. Egy modern rendszernek kevés 512MB ram, sőt még 1GB-al is elég lassú. Lehet itt szó, linuxról, Windowsról, Macosxről, XP-ről Gnomós disztrókról, 512MB ram kevés, még egy telefonon is. Vagy csak nagyon türelmes embernek kell lenni.
2015. szept. 13. 20:05
 16/36 anonim ***** válasza:

Szia!

Már sok véleményt olvashattál...

Én LinuxMint -et javaslom ami Deb/Ubu egyik változata.

Abból is a régi Gnome2 tovább fejlesztett Mate felületével.

A videó-kártyád függvényében esetleg még Cinnamon -t tudom javasolni.

Ezek amiket könnyű elsjátítani annak aki WinXP vagy Win7 -et használt, és nem is annyira erőforrás igényes mint az Ubuntu Unity felülete.

Mate: [link]

Cinnamon: [link]

Nálam pedig "Loki" témával, és "Ambiance" ablak kerettel:

[link]

2015. szept. 13. 20:17
 17/36 anonim ***** válasza:

Cinnamon,Unity,Gnome Shell és a többi Gnome 3 fork felejtős ezen a gépen.

Mate kompromiszumokkal.De akkor inkább XCFE,LXDE vagy IceWM.

Mate:Gnome 2 forkja.Jók benne az effektusok.De ahhoz képest van gépigénye és nem kis memoria fogyasztású.

XCFE:Egyszerű letisztult,gyors,bugmentes.Nem agyon "szépítet" GUI.Teszi a dolgát rendesen,testre szabható és minden benne van ami kell a használatra.

LXDE:Fapados de gyors.A Lubuntu csinált furcsa dolgokat de ez disztró-tól függ mert lehet hogy Debian LXDE vagy az LXLE lehet hogy jobb.Kis gépigényű és ahhoz képest elég használható.

IceWM:Ez az egyik olyan GUI ami olyanoknak készült akik szeretnék teljesen testre szabni a disztrót.Gyors és nagyon kicsi a gépigénye.Használatához inkább terminál...

2015. szept. 13. 20:34
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

" Nem egy abalakkezelőre értettem azt, hogy megnezném 512MB rammal hanem az egész Ubuntura. "

Az Ubuntu egy alapértelmezésben Unity-t - az egyik leginkább gépigényesebb ablakkezelőt - használó disztribúció.

"Ahhoz kevés 512MB ram. Legyen bármilyen alblakkezelővel. Ugyan ez igaz a Debire is, igaz az ubi ennek a forkja. De a lényeg 512MB ram édes kevés. "

512 MB RAM-mal szerelt gépekkel - sőt kevesebbel - is futottak/futnak gépek, Linux alatt is, grafikus felülettel is. A kérdezőnek dupla annyi van.

"Elehet játszani a háttérrel meg a terminállal, de ahogy felmész netre vége"

Attól függ mire használja az ember, milyen böngészővel. Tisztában kell lenni a gép teljesítményével, az elvégezni kívánt feladat erőforrásigényével.

2015. szept. 13. 20:47
 19/36 anonim ***** válasza:

ablakkezelők fogyasztása,nyugodtan végig lehet nézni :

https://www.youtube.com/watch?v=zmVCjL_6bmc

tegyük hozzá,hogy a felvevő alkalmazás is fogyaszt. :)

2015. szept. 13. 21:22
 20/36 tabaki ***** válasza:
Az én régebbi gépem kábé olyan, mint Kérdezőé. Az Ubuntu jól fut rajta Unityval is, jobban is, mint az XP (az is van rajta). Az összehasonlítás nem egészen korrekt, mert az XP agyon van telepítve millió apró progival, az nyilván nem közömbös. Átlagos felhasználásra mindkettő megfelel, más kérdés, hogy linuxban valóban választhatsz a naprakész disztrók és ablakkezelők között is kisebb gépigényűt -- netezésre meg amúgy is inkább linuxot javasolnék.
2015. szept. 14. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!