Linux? Vagy Windows?
Van egy régi gépem 1gbRAM 2.8ghz proci 256mbGPU
milyen op. rendszert rakjak rá? (pl: win xp, ubuntu,)
Nem pont játékra kellene max 1-2 netesre mert ezen a gépen neteznék csak és azért nem lenne baj ha nem dög lassú lenne.
"gagyi abalakkezelővel is (pl xfce) "
Az XFCE egyáltalán nem "gagyi". Nincs túlcsicsázva, de ebben is rejlik az ereje: elfut régebbi gépeken is, mert nem foglalja le feleslegesen az erőforrásokat.
"akadni fog a youtube a Flash Player miatt"
Az ablakkezelő független a Flash változatától. Nekem nem akad a Flash lejátszás, pedig XFCE ablakkezelőt használok.
Kulcsszó: pepperflash
Igen, úgy gagyi mint kinézetre.
Azért megnézném az Ubuntut 512 rammal. :D 1TB sawp-al és folyamatos HDD loadal is olyan lassú lehet… De kinek mi. Én 512-ramra még csak XP-t sem tennék. Csak Puppy-t.
Szia!
Már sok véleményt olvashattál...
Én LinuxMint -et javaslom ami Deb/Ubu egyik változata.
Abból is a régi Gnome2 tovább fejlesztett Mate felületével.
A videó-kártyád függvényében esetleg még Cinnamon -t tudom javasolni.
Ezek amiket könnyű elsjátítani annak aki WinXP vagy Win7 -et használt, és nem is annyira erőforrás igényes mint az Ubuntu Unity felülete.
Mate: [link]
Cinnamon: [link]
Nálam pedig "Loki" témával, és "Ambiance" ablak kerettel:
Cinnamon,Unity,Gnome Shell és a többi Gnome 3 fork felejtős ezen a gépen.
Mate kompromiszumokkal.De akkor inkább XCFE,LXDE vagy IceWM.
Mate:Gnome 2 forkja.Jók benne az effektusok.De ahhoz képest van gépigénye és nem kis memoria fogyasztású.
XCFE:Egyszerű letisztult,gyors,bugmentes.Nem agyon "szépítet" GUI.Teszi a dolgát rendesen,testre szabható és minden benne van ami kell a használatra.
LXDE:Fapados de gyors.A Lubuntu csinált furcsa dolgokat de ez disztró-tól függ mert lehet hogy Debian LXDE vagy az LXLE lehet hogy jobb.Kis gépigényű és ahhoz képest elég használható.
IceWM:Ez az egyik olyan GUI ami olyanoknak készült akik szeretnék teljesen testre szabni a disztrót.Gyors és nagyon kicsi a gépigénye.Használatához inkább terminál...
" Nem egy abalakkezelőre értettem azt, hogy megnezném 512MB rammal hanem az egész Ubuntura. "
Az Ubuntu egy alapértelmezésben Unity-t - az egyik leginkább gépigényesebb ablakkezelőt - használó disztribúció.
"Ahhoz kevés 512MB ram. Legyen bármilyen alblakkezelővel. Ugyan ez igaz a Debire is, igaz az ubi ennek a forkja. De a lényeg 512MB ram édes kevés. "
512 MB RAM-mal szerelt gépekkel - sőt kevesebbel - is futottak/futnak gépek, Linux alatt is, grafikus felülettel is. A kérdezőnek dupla annyi van.
"Elehet játszani a háttérrel meg a terminállal, de ahogy felmész netre vége"
Attól függ mire használja az ember, milyen böngészővel. Tisztában kell lenni a gép teljesítményével, az elvégezni kívánt feladat erőforrásigényével.
ablakkezelők fogyasztása,nyugodtan végig lehet nézni :
https://www.youtube.com/watch?v=zmVCjL_6bmc
tegyük hozzá,hogy a felvevő alkalmazás is fogyaszt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!