Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a probléma telepítés...

Mi lehet a probléma telepítés közben?

Figyelt kérdés

Az lenne a problémám hogy van egy Acer Aspire 3692NWLMi laptop, Windows Xp-t tudok csak rá telepíteni, el is indul a letöltés, de aztán ezt írja ki:

[link]

Egy Toshiba usb-s cd/dvd íróról bootoltam be a cd-t mivel a laptopban lévő nem műkszik.

Operációs rendszer nincs rajta így nem tudom beállítani amiket ír...

Valaki tudja mi lehet a baj? Mit tudnék vele kezdeni?

2015. szept. 3. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Korábban használtad ezt a laptopot?

Van benne merevlemez? Nem lehet, hogy anélkül kaptad?

Ha van benne, akkor két dolog lehetséges

a) a BIOS-ban (ahová a bejelentkező kép alján mutatja a gép, hogy hogyan juthatsz, (F2) bekapcsolás után gyors nyomogatásával léphetsz be.

Itt meglesed, hogy nincs-e letiltva, vagy rosszul beállítva.

b) rossz a vinyó, vagy nem érintkezik rendesen

Mellesleg a Win XP rossz választás, hiszen már nem támogatott operációs rendszer.

Használj Ubuntut, és ha gyenge a géped, akkor használj Lubuntut, bár az nem olyan csilivili.

Viszont cserébe ezek az oprendszerek ingyenesek, jogtiszták, és nem kell úgy parázni a vírusok miatt.

2015. szept. 3. 11:38
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem az én laptopom, unokatesómé, de win7-nél is hasonlót ír ki. Meg is kérdeztem hogy van benne merevlemez amire tudom telepíteni? Azt mondta van, nem is volt szétszedve. Ő vette valakitől. 60GB HDD van írva a laptopba hogy annyi van, de szerintem nincs benne hdd ahová tudnám telepíteni, mert a BIOS-ba nem írja:

[link]

Igaz szerinted sincs benne?

2015. szept. 3. 11:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nem írja akkor nem kizárt hogy tönkrement, vagy szerencsés esetben csak a csatlakozóval van gond.
2015. szept. 3. 11:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Próbálom kicsavarozni a laptopot, de mivel nem otthon vagyok és nincs kezemnél csavarhúzó elég macerás :D
2015. szept. 3. 11:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Az lényegtelen infó, hogy tiéd, vagy az unokatesódé, vagy a szomszédé.

A Lényeg, hogy ha jól értem, most vettetek egy használt laptopot, amire azt mondták, hogy van benne vinyó, stb. És ha jól értem, vásárláskor nem teszteltétek, nem néztétek meg a BIOS-t. Magyarán átvertek kicsit, hacsak nem volt benne a szerződésben erről szó.

Igaz, most már sok mindent nem tudtok csinálni, hisz ha nyilatkoztak is arról, hogy nincs rejtett hibája, akkor monhatják, hogy ti rontottátok el, vettétek ki, stb.

Na mindegy, szívtok.

Szét kell szedni a nyavajást, megnézni, hogy van-e benne, vagy nincs, hogy jól csatlakozik-e vagy sem, és ha ezekkel nincs gond, akkor még mindig lehetséges hogy valamilyen forrasztási hiba van vagy a tápellátással kapcsolatosan vagy valamelyik híd környékén (a kettőt összekötő áramkörrel.

Egy ilyen alaplap hibabemérése... elég kockázatos, mert a szerviz is jól átvághat. :(

Elsőként azt próbálnám ki, hogy egy, másik merevlemezt tennék be, hogy azt felismeri-e (lehetőleg ubuntusat, vagy üreset, mert az más gépeken is fut, akármilyen gépen telepítették, míg a windows nem, bár ha a BIOS felismeri, már az is árulkodó).

2015. szept. 4. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!