Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Frissítés Windows 10-re?

Frissítés Windows 10-re?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném a Win 8.1-emet frissíteni Win 10-re, de viszont nem akarom, hogy a régi rendszerből bármi is megmaradjon, ha frissítésnél azt választom, hogy semmit ne hagyjon meg, akkor az olyan mintha tisztán raktam volna fel a Win 10-et, vagy azért marad meg valami az előző rendszerből?

2015. aug. 20. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Program és adat nem marad, csak a driverek. A C-n belül lesz egy Windows.old mappa, benne a régi rendszerrel.
2015. aug. 20. 22:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Tehát csak a windows.old mappának van köze a régi rendszerhez?
2015. aug. 20. 22:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha "sima módszerrel" újra telepíted akkor nem lesz aktív ingye, mert nem kerülsz be az M$ adatbázisba. A legális módszer ha frissítesz, ekkor a hardwer ID-t bekerül az M$ adatbázisba és clean install után is automatikusan aktiválódik a windows. Egészen alaplap vagy CPU cseréig, mert akkor megváltozik a hardware ID.

Szóval érdemes rászánni az időt az upgrade-re, mert akkor bekerülsz az M$ adatbázisba. Ezután mehet egy clean install és akkor persze tuti nincs semmi maradék.

2015. aug. 20. 22:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, csak annak. Onnan egyébként vissza tudsz hozni bármilyen adatot, ha elveszett volna.
2015. aug. 20. 22:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Erről a hardwer ID-s cuccról tudtam én is, és először úgy akartam, hogy átfrissítem W10-re a rendszert, majd csinálok egy tiszta W10 telepítést, de ahogy így írtátok, nem is kell bajlódnom akkor a 2x-i telepítéssel, elég ha törlöm a windows.old mappát, és akkor van egy tiszta telepítésem, ha jól értelmeztem.
2015. aug. 20. 23:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha csinálok egy clean telepítést is, és hagyom magát aktiválni (az előző W10 frissítésből származó kóddal), akkor ugyan úgy legális lesz, mintha csak simán frissítettem volna, nem?
2015. aug. 20. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!