Szeretném a Win 8.1-emet frissíteni Win 10-re, de viszont nem akarom, hogy a régi rendszerből bármi is megmaradjon, ha frissítésnél azt választom, hogy semmit ne hagyjon meg, akkor az olyan mintha tisztán raktam volna fel a Win 10-et, vagy azért marad meg valami az előző rendszerből?
2015. aug. 20. 22:04
1/6 anonim válasza:
Program és adat nem marad, csak a driverek. A C-n belül lesz egy Windows.old mappa, benne a régi rendszerrel.
2015. aug. 20. 22:14
2/6 A kérdező kommentje:
Tehát csak a windows.old mappának van köze a régi rendszerhez?
2015. aug. 20. 22:29
3/6 anonim válasza:
Ha "sima módszerrel" újra telepíted akkor nem lesz aktív ingye, mert nem kerülsz be az M$ adatbázisba. A legális módszer ha frissítesz, ekkor a hardwer ID-t bekerül az M$ adatbázisba és clean install után is automatikusan aktiválódik a windows. Egészen alaplap vagy CPU cseréig, mert akkor megváltozik a hardware ID.
Szóval érdemes rászánni az időt az upgrade-re, mert akkor bekerülsz az M$ adatbázisba. Ezután mehet egy clean install és akkor persze tuti nincs semmi maradék.
2015. aug. 20. 22:44
4/6 anonim válasza:
Igen, csak annak. Onnan egyébként vissza tudsz hozni bármilyen adatot, ha elveszett volna.
2015. aug. 20. 22:45
5/6 A kérdező kommentje:
Erről a hardwer ID-s cuccról tudtam én is, és először úgy akartam, hogy átfrissítem W10-re a rendszert, majd csinálok egy tiszta W10 telepítést, de ahogy így írtátok, nem is kell bajlódnom akkor a 2x-i telepítéssel, elég ha törlöm a windows.old mappát, és akkor van egy tiszta telepítésem, ha jól értelmeztem.
2015. aug. 20. 23:04
6/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha csinálok egy clean telepítést is, és hagyom magát aktiválni (az előző W10 frissítésből származó kóddal), akkor ugyan úgy legális lesz, mintha csak simán frissítettem volna, nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!