Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows XP cd kulcs cseréje?...

Windows XP cd kulcs cseréje? De mégis hogyan és hol?

Figyelt kérdés
Van 1 magyar xp telepítőm amiből kivettem nlite-val az olyan dolgokat ami nekem nem kell. Na most én azt szeretném meg csinálni hogy ne az alap értelmezett legyen a cd kulcsa hanem amit én meg adok. Mert Nlite-ba hiába írtam oda be a cd kulcsot... nem írta át :(
2015. jún. 16. 13:04
1 2
 11/15 Tengor ***** válasza:

2 lehetőséget látok:

- Linux mint telepítése. Gyorsabb, biztonságosabb, bolond biztosabb.

- feltelepített, beállított rendszert ghostolni. (XP esetén egy 10 GB-nál nem lehet nagyobb)

2015. jún. 16. 15:03
 12/15 coopper ***** válasza:

Szia.

nlite XP Unattended Installation CD, 10 lépés : [link]

Itt elvileg be tudod irni a xp cd kulcsát és akkor nem fogja kérni telepitéskor.

De én is támogatom az előttem szóló javaslatát, telepités és konfigurálás után egy ghost a rendszerről (esetlegesen egy vagy két DVD-re kiirni) és amikor ujra kell rakni a rendszert akkor ezen ghost felhasználásával kb 10-15 perc alatt kész a bekonfigurált zsir új xp rendszer.

Sok sikert.

üdv.

2015. jún. 16. 15:34
 13/15 A kérdező kommentje:

Ezzel a "ghostolással" az a baj hogy nem lesz jó... mivel nem az én rendszerem-hez kell. hanem a szomszédoknak. viszont ez így nem lenne jó ha nem ugyanazok a cuccok vannak bent kb. mivel ha ki cseréled a cpu-t vagy ilyesmit. akkor már kéri h rakd újra.(asszem meg else indul)

Bár még nem probáltam. de a lényeg a lényeg. Hogy saját rendszeremen úgy nem tudok olyat alkotni ami minden jó legyen (ghostolással).

2015. jún. 16. 15:59
 14/15 coopper ***** válasza:

Szia.

Senki sem mondta, hogy a saját ghostolt rendszered add oda a szomszédnak.

Egyszer átmész, felrakod neki az xp, meg a drivereket meg a kellő programokat, aztán elkészíted a ghostot a rendszerről egy pendrivére.

Aztán a ghost programból és a ghost álományból készitesz neki egy bootolható ghost DVD-t , vannak ghost programok amik támogatják az automatikus visszaállítást is (parancssoros módszer, ha megy akkor megoldod így, akkor semmit sem kell nekik csinálni csak berakni a DVD és beindítani róla a gépet - megadható az is hogy melyik partíciót írja felül), de ha másképp nem megy akkor Bart PE + ghost program + ghost image , és megmutatod, hogyan lehet visszaállítani a rendszert, ha telpíteni tudnak (XP) akkor a rendszer viszzaállításnak is mennie kell, hiszen csak Fájl - Open - File megnyitása - Partició kiválasztása és egy OK a felülírásra (úgy általában).

Sok sikert.

Üdv.

2015. jún. 16. 16:22
 15/15 A kérdező kommentje:
Azért mert nem 1-2 szomszédnak kell... szted veszek majd nekik 1-1 Db dvd-t? XD
2015. jún. 16. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!